Nieuwsbrief Van Abbemuseum van 17-10-2020

Volop design, online en offline!

Nieuwsbrief Van Abbemuseum
online version - Please scroll down for the English version
VanAbbemuseum

Te zien in het Van Abbemuseum

 
Van Abbemuseum New Melancholy Foto Bram Saeys

Volop design, online en offline!

Vandaag gaat de Dutch Design Week van start. Iedere jaar reden voor het Van Abbemuseum om flink uit te pakken met grensverleggend design, en dat is dit jaar niet anders. Hieronder vier unieke projecten nu te zien in het museum. Met als bonus: vijf kijktips op andere, deels virtuele, locaties. 

Van plan te komen kijken? We zien er naar uit je te verwelkomen. We doen ons uiterste best voor een veilig en prettig bezoek. Je bezoek verloopt wel iets anders dan voorheen. Zo vragen we je vooraf online een ticket te boeken (ook met museumkaart) en een mondkapje te dragen.
Plan je bezoek
 
XDAEwebsite

Geo-Design: Sand

za 17 okt 2020 t/m zo 15 nov 2020
Zand is na water het meest gebruikte materiaal op aarde. Je vindt het overal terug, van de gebouwen waarin we leven en de brillen die we dragen tot aan de chips in onze telefoons. In deze tentoonstelling belichten alumni van de Design Academy Eindhoven een scala aan aspecten gerelateerd aan het gebruik van deze grondstof. 
 
Schermafbeelding om

New Melancholy

za 17 okt 2020 t/m zo 6 dec 2020
Trend forecaster Lidewij Edelkoort is ambassadeur van Dutch Design Week 2020. Op twee locaties is de door haar samengestelde tentoonstelling New Melancholy te zien, zowel in het Van Abbemuseum als bij Home of Design Kazerne. Ervaar hoe design en kunst perspectief bieden, juist ten tijde van een pandemie.
Lees meer
 
Lees meer
   
Schermafbeelding om

Tapijt Christien Meindertsma

za 17 okt 2020 t/m zo 15 nov 2020
Ontwerper Christien Meindertsma is gefascineerd door de route tussen oorsprong en uiteindelijk product. Het tapijt dat nu te zien is in het museum toont in vogelperspectief de reis die de wol van een schaap aflegt, langs verschillende locaties op aarde, om een eindproduct te worden. Voor het project heeft Meindertsma de krachten gebundeld met CSrugs uit Asten.
 
XSchermafbeelding om

Internationals in de stad Eindhoven

za 17 okt 2020 t/m zo 13 dec 2020
Mensen uit alle delen van de wereld komen naar Eindhoven om te studeren, te werken en te leven. Hoe visualiseer je de manieren waarop een stad steeds internationaler wordt? Studenten van de Design Academy Eindhoven zijn door het museum en de Gemeente Eindhoven gevraagd de internationalisering van Eindhoven in beelden te vangen. 
Lees meer
 
Lees meer
   

Zeker ook gaan bekijken

 
SAEYS vanabbemuseum New Melancholy Home of Design Kazerne UA

Driedubbel design

Home of Design Kazerne

Melancholie, vertraging en duurzaamheid. Dat zijn de thema’s van drie nieuwe designtentoonstellingen in Home of Design Kazerne. Naast New Melancholy zijn ook de projecten Comma en Recalculating Route te zien, gemaakt in samenwerking met Lidewij Edelkoort, InaMatt en Floris Schoonderbeek.
Lees meer
 
G12

Struin door de boekenkast van Anthon Beeke

Albert van Abbehuis

De inspirerende collectie boeken van grafisch ontwerper Anthon Beeke (1940 – 2018) is het startpunt voor een meerjarig programma, ontwikkeld door Lidewij Edelkoort en Charlotte Grün, waarbij de boekenkast van een bekend persoon langs verschillende Locaties in Nederland reist. Eerste stop: het Albert van Abbehuis.
Lees meer
 
Onomatopee shop best low res

Boordevol programma [Un] social Design Museum

Onomatopee

Galerie en uitgeverij Onomatopee presenteert van 17 t/m 25 oktober het [Un] social Design Museum. Een fysiek en digitaal programma dat bestaat uit verschillende tentoonstellingen en virtuele evenementen, waaronder een minisymposium, meerdere boekpresentaties, een veiling, workshops en lezingen.
Lees meer
 

Te bezoeken vanuit huis

 
Naamloos

Graduation Show Online

Design Academy Eindhoven

Absoluut hoogtepunt van de Dutch Design Week is de Graduation Show van de Design Academy Eindhoven. Dit jaar is de tentoonstelling volledig online, met projecten van 184 kakelverse designers.
 
Naamloos

Geo-Design: Covid-19

Design Academy Eindhoven

Design Academy Eindhoven presenteert een digitale tentoonstelling over COVID-19: een virus dat een pandemie heeft veroorzaakt waarvan we de schaal en duur niet hadden kunnen voorspellen.