Nieuwsbrief Stedelijk museum van 16-10-2020

Zin in het Stedelijk? Alle

Het Stedelijk Museum Amsterdam is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Stedelijk Museum
 
Nieuwsbrief
 
Het Stedelijk mag open blijven. Daar zijn we natuurlijk blij mee. Tegelijkertijd blijven we eraan werken je een veilig en fijn bezoek te bieden. Hieronder lees je welke maatregelen er in het museum gelden:

- In het museum is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht voor bezoekers van 13 jaar en ouder.
- Aan de deur worden gezondheidschecks gedaan.
- Het museum beschikt over veel ruimte en we hanteren een maximum aantal mensen per tijdslot zodat iedereen genoeg ruimte heeft om vrij te kunnen bewegen. - Per museumzaal wordt een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Dit staat duidelijk aangegeven en onze medewerkers zijn aanwezig om groepsvorming te helpen voorkomen.
- Er zijn duidelijke looproutes aangegeven om voldoende afstand tot andere bezoekers en museummedewerkers te garanderen.
Boek je tijdslot
  
Wat kun je van het museum verwachten en wat verwachten wij van jou? Lees hier ons 1.5m museumprotocol
 
daluren
kom je liever als het rustig is? 
Wil je het Stedelijk graag bezoeken maar vind je het met het oog op je gezondheid prettiger om te komen als het rustig is in het museum? Boek dan je tijdslot op aanstaande maandag of dinsdag tussen 10:00 en 12:00 uur. Op deze tijden laten we minder bezoekers toe.
Boek tijdslot (daluren)
 
nog niet geweest? 
we horen graag waarom
Veel mensen hebben zin om even het huis uit te gaan voor een museumbezoek maar er is ook terughoudendheid. Dat is begrijpelijk maar waar mogelijk nemen wij graag de drempel weg. Heeft het bijvoorbeeld te maken met onduidelijkheid over wat je kunt verwachten tijdens je bezoek, met de bereikbaarheid, of misschien wel heel iets anders dat het museum aangaat? Als je jouw reden wilt delen, dan horen wij het graag via onderstaande enquête. Op die manier kunnen wij onze communicatie waar nodig verbeteren. Invullen is uiteraard volledig anoniem. Heel veel dank alvast!
Ga naar de enquête (1-2 min)
 
Nieuw
duik dieper in kunst!
appen met een rondleider
Al in 1968 maakte Ger van Elk een ‘Corona-proof’ kunstwerk met aparte wandelroutes. Ben jij benieuwd voor welke kunstwerken en performances de historische trap nog meer gebruikt is, hoeveel kunstwerken er in het museum hangen of waarom Mondriaan eerst molens schilderde voordat hij abstracte werken ging maken? App erover met onze rondleiders, die in real time deze – en al je andere mogelijke – vragen over de kunstwerken uit onze collectie willen beantwoorden. De komende maanden zitten zij in de weekenden voor je klaar. Dus: vragen tijdens jouw bezoek? Stuur een appje! Het telefoonnummer krijg je in het museum.
Meer info
 
Agenda
nu & straks
nu te zien   Tentoonstelling Van Thonet tot ‘Dutch Design’: 125 jaar Wonen
nu te zien   Tentoonstelling Arthur Jafa: Apex
nu te zien   Tentoonstelling In the Presence of Absence. Voorstellen voor de museumcollectie
nu te zien Interactief kunstwerk De Best Verzorgde Boeken 2019
nu te zien & doen Interactief kunstwerk Rirkrit Tiravanija: Tomorrow is the Question
v.a. 21 nov 2020   Tentoonstelling Ulay Was Here
v.a. 12 dec 2020   Tentoonstelling Surinaamse School
 
 
 
Stedelijk Museum
 
Dagelijks 10–18 UUR
 
Plan je bezoek   Nu te zien
 
 
Stedelijk Museum Amsterdam  
Gemeente Amsterdam
 
Hoofdsponsor
Rabobank
 
Partner
BankGiroLoterij