Nieuwsbrief Stedelijk museum van 17-02-2022

Vanaf zaterdag te zien: Everyday, Someday & Other Stories. Collectie 1950-1980

Stedelijk Museum
Het Stedelijk Museum is de plek om moderne en hedendaagse kunst en design te ontdekken
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Museum
 
Nieuwsbrief
 
Vanaf 19 feb te zien
ontdek nieuwe en bekende favorieten
De opening van Everyday, Someday and Other Stories, aanstaande zaterdag markeert de tweede van de in totaal drie fasen waarin het Stedelijk de nieuwe collectie-opstelling presenteert. Deze opstelling toont ontwikkelingen in de beeldende kunst en vormgeving van 1950 tot 1980. Kunstenaars en vormgevers laten zien dat het een tijd is van nieuwe mogelijkheden en vooruitgang, van massacultuur, popcultuur en consumptie, maar ook van kritiek op de gevestigde orde. Door bekende werken uit de collectie te combineren met onbekendere, worden er andere verhalen verteld vanuit uiteenlopende perspectieven, en nieuw licht geworpen op de collectie van het Stedelijk. Ook publieksfavoriet La Perruche et la Sirène van Henri Matisse is terug, voor even dan. Kom het (her)ontdekken!
Meer info & tickets
 
bezoek en veiligheid

Vanaf vrijdag 18 februari verdwijnen een aantal Corona-maatregelen. Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht, maar mag natuurlijk wel als je dat prettig vindt. Ook verruimen we de tijdsloten zodat je flexibel bent in je bezoek: zo boek je nu je ticket voor een specifieke dag. Je kunt nog steeds een ticket aan de deur kopen. Daarnaast is vanaf 25 februari het coronatoegangsbewijs niet meer nodig.

 
Tentoonstellingen — nog even te zien
verlengd
Door de afgelopen lockdown is een aantal tentoonstellingen minder lang open geweest. Maar goed nieuws; je kunt nu op voor een herkansing want de volgende tentoonstellingen zijn verlengd:

  • Remy Jungerman. Behind the Forest, t/m 10 april
  • Prix de Rome, t/m 18 april
  • Now You See Me Moria, t/m 6 maart
  • Let Textiles Talk, t/m 1 mei
De grote solotentoonstelling Hito Steyerl. I Will Survive is nog te zien t/m 12 juni.
Meer info & boek tickets
 
Families — 19 t/m 27 Feb (voorjaarsvakantie)
Met je familie naar het Stedelijk
Het plenst nog flink buiten maar voel je ook af en toe het voorjaar doorkomen? In het museum zeker, want (even) terug van weggeweest is een van de vrolijkst makende kunstwerken uit de collectie van het Stedelijk Museum: La Perruche et la Sirène van Matisse. Maar natuurlijk is er nog veel meer te zien en vooral te doen; van verven tot speuren en van leren tot creëren. Wil je je familie beter leren kennen? Boek dan onze Familielierondleiding, leuk voor alle leeftijden. Kom langs met de hele familie en ontdek de wonderlijke wereld van het museum. Zien we je snel? 
De toegang is gratis voor kinderen t/m 18 jaar. 
Wat is er te doen
 
Livestream — 7 maart
meet the masters
remy jungerman
In het programma Meet the Masters bekijken we de masters van de moderne en hedendaagse kunst en design door de ogen van diverse gasten. Maak in deze editie kennis met Remy Jungerman. Verschillende gasten delen hun blik op het werk van Jungerman. Deze keer is ook de master himself aanwezig om je vragen te beantwoorden. Verder zal hij je meenemen in zijn werkproces, de materialen die hij gebruikt en de verhalen achter de objecten. Dit programma wordt samengesteld en gepresenteerd door Mirthe Frese en vindt plaats van 20.00  20.40 uur. 
Meer info & livestream
 
Evenement — 18 maart
videoclub x kate cooper
performing image
Kom op vrijdagavond 18 maart naar het Stedelijk voor een nieuwe editie van Video Club met een live screening van het werk van de in Liverpool geboren en in Amsterdam werkzame kunstenaar Kate Cooper. De screening wordt gevolgd door een gesprek met de kunstenaar. Video Club x Kate Cooper: Performing Image, is een screening programma van éénkanaals videowerken uit de collectie time-based media, met werk van of geselecteerd door Kate Cooper. In haar videopraktijk onderzoekt Kate Cooper hoe computergegenereerde beelden onze relatie met onszelf en de wereld om ons heen bemoeilijken. In haar oeuvre benadert zij het digitaal weergegeven lichaam als een startpunt voor verkenningen van gender, performativiteit en de specifieke beeldtaal die ze met hyperkapitalisme aanduidt.
Meer info & tickets
 
Online
nu uit: szine #1
het stedelijk toen en in de toekomst
Het Stedelijk Museum heeft het 125-jarig jubileum afgesloten met de lancering van Szine: een publicatie, in print en online. Elke editie onderzoekt een esthetische, ethische of maatschappelijke kwestie die voor het Stedelijk actueel is. In Szine #1 wordt de ontstaansgeschiedenis van het museum onder de loep genomen en kijken we naar de toekomst. Het Stedelijk heeft hiervoor cultuurwetenschapper Nancy Jouwe opdracht gegeven onderzoek te doen naar de culturele en financiële omstandigheden waaronder het museum is ontstaan. De Szine zal in een papieren oplage van 1000 in de museumwinkel te koop zijn en is gratis te downloaden als PDF via de Stedelijk website. Gelijktijdig met deze eerste editie van Szine is Stedelijk Studies 11 verschenen, met essays die reflecteren op 125-jaar Stedelijk.
Meer info & download
 
Overig aanbod