Nieuwsbrief Stedelijk museum van 19-11-2020

Vanaf dit weekend te zien: ULAY WAS HERE

Stedelijk Museum
Het Stedelijk Museum Amsterdam is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Museum
 
Nieuwsbrief
 
Vanaf dit weekend is ULAY WAS HERE te zien, het grootste overzicht van Ulay ooit. Ulay gebruikte zijn eigen lichaam in zijn kunst en ging tot het uiterste in de zoektocht naar zijn identiteit. Kwetsbaar, eerlijk en rauw. Wereldberoemd werd hij vanwege zijn twaalfjarige samenwerking met Marina Abramović – samen waren zij de belangrijkste grondleggers van de performancekunst. Maar Ulay bouwde ook een indrukwekkend solo-oeuvre op. Hij was een pionier in de Polaroid fotografie, een van de sleutelfiguren in de Amsterdamse kunstscene, mede-oprichter van De Appel en betrokken bij sociale vraagstukken. Ontdek het werk van de ‘master of no compromise’ deze winter in het Stedelijk. Wees er op tijd bij en boek nu je tijdslot! 
Boek je tijdslot
 
online tours
In deze online tours nemen o.a. directeur Rein Wolfs, conservator Hripsimé Visser en Marina Abramović je mee door de tentoonstelling ULAY WAS HERE. Ze lichten werken toe en delen bijzondere verhalen. Als eerste de tour bekijken? Houd onze social media kanalen in de gaten!
Volg het Stedelijk op Instagram
Volg het Stedelijk op Facebook
 
waar was ulay?
spot de tag op straat
Ulay had een innige band met Amsterdam, de stad waar hij vanaf 1968 woonde. Jarenlang was hij een sleutelfiguren in de Amsterdamse kunstscene. Ulay was oprichter van kunstcentrum De Appel en de stad was vaak het onderwerp van zijn kunst. Je kunt Ulay nu opnieuw spotten in de stad. Ontdek het spoor van green graffiti tags.
 
Introductie — vanaf 5 dec
Ulay in het kort
bijgepraat in 15 minuten
Behoefte aan meer achtergrondinfo of een opfrisser over het werk van Ulay voordat je de tentoonstelling in duikt? Elk weekend geeft het een deskundige in een kort praatje van 15 minuten een introductie op de tentoonstelling in het Zadelhoff Café. Deze introductie kost niets maar wees wel op tijd want de capaciteit is beperkt.
Ik wil meer weten
 
word YS-lid
Nu met speciaal welkomstpakket
Als Young Stedelijk lid krijg je een kijkje achter de schermen van het Stedelijk Museum en ontmoet je een mix van jonge (20 t/m 40 jaar) professionals met interesse in kunst. Tijdens een serie van evenementen, waaronder artist talks, private views en het bezoeken van kunstbeurzen, galeries, veilinghuizen en ateliers, leer je meer over moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Als je dit jaar nog lid wordt, ontvang je bovendien een speciaal welkomstpakket!
Word nu Young Stedelijk lid
 
 
                    
 
 
 
Stedelijk Museum
 
Dagelijks 10–18 uur
 
Plan je bezoek   Nu te zien
 
 
Stedelijk Museum Amsterdam  
Gemeente Amsterdam
 
Hoofdsponsor
Rabobank