Nieuwsbrief Stedelijk museum van 27-10-2020

Stedelijk Public Program dit najaar

Stedelijk Museum
Het Stedelijk Museum Amsterdam is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Museum
 
Public
Program
Nieuwsbrief
 
Dit najaar staat er weer een divers publieksprogramma klaar. De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staan altijd voorop, de programmering past dan ook volledig binnen onze 1,5 meter museum maatregelen. We hopen daarom van harte je te mogen verwelkomen, zowel in het museum als online!
Bekijk voor een fijn en veilig bezoek aan het Stedelijk de 1.5m-museum maatregelen
Performance — div data in nov, dec & jan
sightless seeing #4: acquisitions 2020
sarah van lamsweerde ism alicia hoost & leroy de bÖck
Neem deel aan deze performatieve rondleiding van Sarah van Lamsweerde in samenwerking met Alicia Hoost en Leroy de Böck ter gelegenheid van de tentoonstelling In the Presence of Absence - Voorstellen voor de Museumcollectie.

In samenwerking met acteur Leroy de Böck en erfgoedspecialiste en performer Alicia Hoost ontwikkelde Sarah van Lamsweerde een performance in de vorm van een alternatieve rondleiding door de tentoonstelling. Aan de hand van rituelen en verhalen stellen twee fictieve gidsen onze middelen om kennis te vergaren en cultuur te ervaren ter discussie. Samen met de bezoekers onderzoeken zij welke zintuigen gestimuleerd moeten worden om “door kunstwerken heen te kijken”.

Deze performance is toegankelijk voor personen met en zonder visuele beperking. De performance duurt ongeveer een uur en wordt zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden.
Meer info
 
Livestream — 28 okt
keynote talk
yael davids
studium generale rietveld
Studium Generale Rietveld Academie is een transdisciplinair theoretisch programma bedoeld voor studenten en medewerkers van alle afdelingen van de Gerrit Rietveld Academie, maar ook open voor een breder publiek.

A Daily Practice: One is Always a Plural is een keynote talk door Yael Davids (1968). Hierin bundelt Davids het onderzoek dat zij in de afgelopen drie jaar uitvoerde met steun van de Gerrit Rietveld Academie en het Van Abbemuseum. Davids onderzoekt op wat voor manieren het menselijk lichaam kan fungeren als documentair geheugen. Ze onderzoekt hoe collectief erfgoed en maatschappelijk beladen verhalen verweven raken met persoonlijke levens en de gevoeligheden van het individu, dat de concrete wereld daardoor ervaart in het licht van een hoogstpersoonlijke eindigheid. Dit livestream event, kun je vanuit huis bekijken.
Meer info
 
Online
public program
in the presence of absence
In het kader van de tentoonstelling In the Presence of Absence gaan diverse deelnemende kunstenaars, onder leiding van moderator Lisenne Delgado, met elkaar in gesprek over kernthema’s in de tentoonstelling. Hoe weten we wat we weten? In vier afleveringen snijden zij verschillende thema’s aan die teruggrijpen op deze centrale vraag. De afleveringen verschijnen vanaf 25 november 2020 op de website van het Stedelijk Museum.

Meer informatie over dit programma binnenkort online.
 
 Introductie — elk weekend
gratis introductie
(15 min)
in the presence of absence
Kom langs en ontdek de verhalen uit In the Presence of Absence. Elke zondagmiddag kan je aansluiten bij een introductielezing op de tentoonstelling. Deze korte lezing geeft inzicht in de thematiek van de tentoonstelling en licht een aantal bijdragen van kunstenaars uit. Dit werk is vervolgens in de tentoonstelling te bekijken. Deze introductie duurt 15 minuten, deelname is gratis.
Meer info
 
Lorem ipsum dolor
vragen tijdens je bezoek? Stuur een appje!
Duik dieper in de kunst de komende weekenden. Onze rondleiders voor je klaar om in real time via WhatsApp al je vragen over kunst te beantwoorden terwijl jij je onderdompelt in STEDELIJK BASE.

Al in 1968 maakte Ger van Elk van ons trappenhuis een corona-proof kunstwerk met aparte wandelroutes. Ben jij benieuwd voor welke kunstwerken en performances de historische trap nog meer gebruikt is? Of wil je bijvoorbeeld weten wat minister-president Mark Rutte bedoelde toen hij zei dat de corona-tijd ‘aanvoelde alsof je in een Willink-schilderij zat’? Chat erover via WhatsApp met onze rondleiders, die in real time deze – en al je andere mogelijke – vragen over de kunstwerken uit STEDELIJK BASE willen beantwoorden.
Meer info
 
Agenda
nu & straks
nu te zien   Tentoonstelling Van Thonet tot ‘Dutch Design’: 125 jaar Wonen
nu te zien   Tentoonstelling Arthur Jafa: Apex
nu te zien   Tentoonstelling In the Presence of Absence. Voorstellen voor de museumcollectie
nu te zien Interactief kunstwerk De Best Verzorgde Boeken 2019
nu te zien & doen Interactief kunstwerk Rirkrit Tiravanija: Tomorrow is the Question
v.a. 21 nov 2020   Tentoonstelling Ulay Was Here
v.a. 12 dec 2020   Tentoonstelling Surinaamse School
 
 
 
Stedelijk Museum
 
Dagelijks 10–18 uur
 
Plan je bezoek   Nu te zien
 
 
Stedelijk Museum Amsterdam  
Gemeente Amsterdam
 
Hoofdsponsor