Nieuwsbrief Stedelijk museum van 18-12-2020

Stedelijk at Home

Het Stedelijk Museum Amsterdam is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Stedelijk Museum
 
Nieuwsbrief
 
Afgelopen week moest het Stedelijk helaas opnieuw de deuren sluiten. Maar laten we vooruit kijken, en om ons heen. We willen jullie bedanken voor jullie steun en bezoek  aan het Stedelijk. Zodra we weer open mogen, horen jullie dat als eerste. Tot die tijd delen we graag ons Stedelijk at Home met je. Fijne feestdagen, en hopelijk tot gauw in 2021!
uitgelicht
online tour Surinaamse School
In deze online tour geeft het team van curatoren je een sneak preview van de op 12 december geopende tentoonstelling Surinaamse School. Schilderkunst van Paramaribo tot Amsterdam. In 20 minuten nemen ze je mee langs een aantal hoogtepunten. 
Bekijk
 
Podcast
de kunst-geschiedenisles
die je nooit hebt gehad
Bij de tentoonstelling Surinaamse School verschijnt de podcastserie Surinaamse School: De kunstgeschiedenisles die je nooit hebt gehad. In drie afleveringen duikt presentator Shay Kreuger met de tentoonstellingsmakers, kunstenaars en andere betrokkenen, in de rijke geschiedenis van de Surinaamse kunstscene. In Suriname én in Amsterdam. Aflevering 1 'The Making of' en aflevering 2 over activisme in de Surinaamse kunst staan nu online! Aflevering 3 (Spirituele Empowerment) verschijnt op 24 december.
Luister nu
 
Online
talkshow in the presence of absence
in gesprek met de kunstenaars
Hoe weten we wat we weten? Moderator Lisenne Delgado gaat in gesprek met kunstenaars en vormgevers die deelnemen aan de tentoonstelling In the Presence of Absence. Voorstellen voor de museumcollectie. In vier afleveringen snijden zij thema’s aan uit de tentoontelling die teruggrijpen op deze vraag. De afleveringen zijn vanaf 22 december 2020 beschikbaar via de website.
Zet in mijn agenda
 

ontdek meer
online minidocs, tours, workshops
Hoewel we jou natuurlijk liever in het museum hadden willen verwelkomen gaan we online gewoon door! Op Stedelijk at Home kun je ons online aanbod ontdekken. Volg bijvoorbeeld de online tours door de nieuwe tentoonstellingen ULAY WAS HERE en Surinaamse School. Of bekijk de mini-docs over bekende kunstenaars en luister podcasts en audiotours over tentoonstellingen van toen en nu. Liever je handen uit de mouwen? Je kunt deze winter ook zelf aan de slag met creatieve workshops en Home School materiaal. 
Ontdek het aanbod
 
Geef een jaar kunst cadeau
speciale actie
De feestdagen staan voor de deur. Wat is er mooier dan jouw geliefden een jaar lang kunst te geven, en daarmee het Stedelijk te steunen?! Als je voor het einde van 2020 een Stedelijk Vriendschap (t.w.v. 75,-) cadeau geeft, krijg jij een zeepbootje van ontwerper Floris Hovers thuisgestuurd. De gelukkige ontvanger krijgt twee persoonlijke Vriendenpassen en een jaar lang:
- Gratis toegang voor 2 personen
- Uitnodigingen voor museumcursussen, lezingen en openingen, plus 10% korting in de museumwinkel. Cadeau nog voor kerst in huis? Bestel ‘Vriendschap cadeau' dan vóór dinsdag 22 december 12.00 uur. De actie loopt t/m 31 december 2020. 
Geef een jaar kunst cadeau
 
als we weer open zijn
jan 2021   Tentoonstelling We're Out Here: POST/NO/BILLS #1
vanaf 23 jan   Tentoonstelling Charlotte Prodger – SAF05
t/m 31 jan   Tentoonstelling In the Presence of Absence. Voorstellen voor de museumcollectie
t/m 21 feb   Tentoonstelling Small World Real World
t/m 21 maart   Tentoonstelling Van Thonet tot ‘Dutch Design’. 125 jaar Wonen in het Stedelijk
t/m 18 april   Tentoonstelling ULAY WAS HERE
doorlopend   Tentoonstelling De Collectie – STEDELIJK BASE
 
 
 
Stedelijk Museum
 
amsterdam
 
Stedelijk Museum Amsterdam