Nieuwsbrief Stedelijk museum van 19-03-2020

Stay at Home Stedelijk - Online kijken, luisteren & doen

Stedelijk Museum
Het Stedelijk Museum Amsterdam is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Museum
 
stay at home
stedelijk
Nieuwsbrief
 
Nieuws — 19 maart
stay at home stedelijk
online kijken, luisteren & doen

Met gepaste afstand is de mensheid nog nooit zo verbonden geweest. Samen zetten we ons in het coronavirus te bestrijden. We blijven thuis, nemen afstand van elkaar en bezoeken voorlopig niet onze favoriete plekken. Ook het Stedelijk bezoeken kan nu niet, maar online gaan we door! In deze nieuwsbrief meer over het online aanbod. Dit wordt de komende weken verder uitgebreid.


Volg ons ook op social kanalen voor een dagelijkse dosis kunst tijdens de thuisblijfdagen. Morgen om 14.00 uur trapt directeur Rein Wolfs af met een live tour door Stedelijk BASE, de collectie van het Stedelijk. Volg het op Instagram!

Bekijk het aanbod
 
Kijken 
minidocumentaires
Keith haring, Studio Drift, Mike Kelley & meer
Bekijk onze minidocs over een aantal van de meest spraakmakende tentoonstellingen van de afgelopen jaren, zoals Mike KelleyStudio Drift en Ed van der Elsken: Camera in Love of de restauratie van het beroemde doek van Keith Haring. 
Bekijk
 
Luisteren
podcasts
Sef & het Stedelijk, Amsterdam magisch centrum
Het Stedelijk produceert sinds een jaar ook regelmatig podcasts bij tentoonstellingen. In Amsterdam Magisch Centrum reis je terug naar het Amsterdam uit een tijd waarin alles mogelijk leek. In vier afleveringen dwaal je samen met de kunstenaars, krakers, Dolle Mina's en andere hoofdrolspelers en getuigen van toen, door het Amsterdam van de jaren 1967-1970. Met onder andere Wim T. Schippers, Jeroen Henneman, Marinus Boezem, Phil Bloom, Theo Botschuyver, Tjebbe van Tijen, Iris de Leeuw en Maria van Elk.

In Sef & het Stedelijk interviewt Youssef Gnaoui in twee afleveringen rapper en schrijver Massih Hutak en zanger en muzikant Thomas Azier. Hij doet dit naar aanleiding van de tentoonstelling Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs. Net als de kunstenaars van toen verhuisden Hutak en Azier naar een ander land of stad. Wat verbindt deze generatie met die van toen? En waarin verschilt hun verhaal?
Luisteren
 
Doen
online workshops
maak het met... & What the ART?! 

Zowel kinderen als jongeren als hun ouders kunnen hun creativiteit een boost geven met de online workshops. De serie Maak het met... is er voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Kunstenaars geven je tips om je eigen kunstwerk te maken. Download het werkblad op de Stay at Home webpagina en maak een dagboek collage met Joppe Rovers, Gees Voorhees of een geluksvogel tekening met Dewy Elzinga. In de videoserie What the Art (12+) gaan de Blikopeners (jongerenmedewerkers bij het Stedelijk) op bezoek bij kunstenaars om hen uit te horen over hoe zij kunst maken. Aan het eind van iedere video volgt een opdracht gegeven door de kunstenaar zelf. Met onder andere Raquel van Haver, Brian Elstak en Bonne Reijn! 

Bekijk het aanbod
 
Luisteren
online audiotours
stedelijk base & tentoonstellingen
Wist je dat onze audio tours niet alleen in het museum te beluisteren zijn maar ook online? Conservatoren, experts en soms de kunstenaars zelf, delen de verhalen achter de werken en bieden vaak verrassende, frisse perspectieven. Ontdek het hele aanbod op Soundcloud of start op de Stay at Home Stedelijk pagina. Ook beschikbaar in het Engels.
Luisteren
 
Doen
maak het met kunstenaars
online te bestellen
Zin in nog meer Maak het met-workshops? De uitgave Maak het met kunstenaars, het kunstdoeboek voor iedereen is ook online te bestellen.
Hoe teken je tegen de wind in? Hoe versier je iemand met een slinger en hoe maak je een maatpak van een vuilniszak? Ontvang tips uit de eerste hand van ontwerpers en kunstenaars als Viktor&Rolf, Marlene Dumas, Marcel Wanders en Rineke Dijkstra. Of je zin hebt in snel resultaat, een sprong in het diepe of een wildtuinieravontuur: Geef dan je creativiteit thuis een boost met dit boek. 
Bestel online
 
 
 
 
Stedelijk Museum Amsterdam  
Gemeente Amsterdam
 
Hoofdsponsor
Rabobank
 
Partner
BankGiroLoterij
Afmelden   Aanmelden   Profiel wijzigen
...