Nieuwsbrief Stedelijk museum van 09-11-2020

Om naar uit te kijken...

Stedelijk Museum
Het Stedelijk Museum Amsterdam is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Museum
 
hopelijk
tot snel!
 amsterdam
 
Beste nieuwsbrieflezer,
We hadden gehoopt dat de geruchten niet waar zouden zijn, maar helaas moest het Stedelijk vanaf donderdag 5 november twee weken dicht. Het kabinet wil met deze maatregelen het aantal reisbewegingen verminderen. We hopen dat het bij deze korte sluiting blijft. Zodra je ons weer kunt bezoeken, laten we dit weten. 
Er is in ieder geval genoeg om naar uit te kijken. Meer daarover lees je in deze nieuwsbrief. We hopen je snel weer te kunnen verwelkomen in het Stedelijk! 
Om naar uit te kijken:
 
Tentoonstelling — vanaf 21 nov
ulay was here
Grootste overzicht ooit,
met niet eerder vertoond werk
Ulay’s werk is kwetsbaar, eerlijk en rauw. Hij gebruikte zijn eigen lichaam in zijn kunst en ging tot het uiterste in zijn zoektocht naar zijn identiteit. Wereldberoemd werd Ulay (1943-2020) vanwege zijn twaalfjarige samenwerking met Marina Abramović – samen met haar was hij een van de belangrijkste grondleggers van de performancekunst. Maar Ulay bouwde zowel voor als na die tijd ook een indrukwekkend solo-oeuvre op en ontpopte zich tot pionier in de Polaroid fotografie. Vanaf 21 november is dat te zien in ULAY WAS HERE, het grootste overzicht van Ulay ooit, met veel niet eerder getoond werk.
Meer info
 
Tentoonstelling — vanaf 12 dec
surinaamse school
De tentoonstelling Surinaamse School is een viering van Surinaamse schilderkunst in al haar verscheidenheid en diepgang. Aan de hand van ruim 100 kunstwerken van 35 kunstenaars neemt Surinaamse School je mee langs de thema’s en verhalen die ten grondslag liggen aan de schilderkunst in de periode van ca. 1910 tot midden jaren 1980. Ontdek hoe verbeelding van de eigen geschiedenis, maatschappelijke veranderingen, spiritualiteit en het alledaagse leven een rol spelen in de artistieke ontwikkeling van de kunstenaars, net als abstracte experimenten. Wie waren de pioniers en welke rol speelde het kunstvakonderwijs? Ontdek het in de Surinaamse School.
Meer info
 
kun je iets missen?
steun het Stedelijk met een eenmalige donatie
Het Stedelijk Museum is opnieuw dicht. Door deze sluiting, en die in het voorjaar, staan we de komende tijd voor een grote uitdaging. Jouw steun helpt ons verder en daarvoor zijn we je heel erg dankbaar! Alle beetjes helpen. Hopelijk tot snel in het museum!
Ik steun het Stedelijk graag!
ontdek de collectie
De geschiedenis is voortdurend in beweging, steeds weer gevoed door nieuwe stemmen, en dat geld ook voor de kunstgeschiedenis. Het Stedelijk werkt dan ook geleidelijk toe naar een nieuwe collectiepresentatie, die dynamisch en thematisch is en aansluit op deze tijd. Zo kan het museum nog beter reageren op de ontwikkelingen in de moderne en hedendaagse kunst en vormgeving, en is er meer ruimte voor verschillende verhalen en dialoog.
Afgelopen september is de collectieopstellling op de eerste verdieping van de moderne vleugel opnieuw ingericht. Je kunt hier werk ontdekken van onder andere John Baldessari, Isa Genzken, Nan Goldin, Rachel Harrison, Damien Hirst, Jeff Koons, Paulina Olowska, Grayson Perry, Pinar & Viola, Makoto Saito, Kai Teung-Kan en Danh Vo.
 
stedelijk at home
Nu je even niet naar het museum toe kunt komen, komt het museum naar jou. Via Stedelijk at Home duik je in het aanbod van online tours, minidocumentaires, podcasts, audiotours en online workshops voor alle leeftijden. Geniet van kunst, of maak het zelf, tijdens de thuisblijfdagen!
Ontdek Stedelijk at Home
 
 
Stedelijk Museum Amsterdam  
Gemeente Amsterdam
 
Hoofdsponsor
Rabobank