Nieuwsbrief Stedelijk museum van 17-10-2022

NIEUW: Yto Barrada – Bad Color Combos

Stedelijk Museum
Op 22 Oktober opent Yto Barrada haar eerste solotenstoonstelling in Nederland met niet eerder getoond, multidisciplinair werk.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk still uit videowerk yto barrada Museum
 
 Nieuwsbrief
 
Yto Barrada Bad Color Combos grafisch campagnebeeld
Tentoonstelling — Vanaf 22 oktober
YTO BARRADA
BAD COLOR COMBOS 
Op 22 Oktober opent Yto Barrada haar eerste solotenstoonstelling in Nederland met niet eerder getoond, multidisciplinair werk. De tentoonstelling Bad Color Combos geeft een overzicht van haar werk van de afgelopen vijf jaar, en daarnaast speciaal nieuw ontwikkeld werk. Yto Barrada onderzoekt in haar werk culturele fenomenen, persoonlijke geschiedenissen en natuurlijke processen waarin belangrijke thema’s naar voren komen zoals de versnelling en vertraging van de tijd, moederschap, spel, en het ambacht van het verven met natuurlijke kleurstoffen.

Vanaf a.s. zaterdag 22 oktober te zien. 
Boek ticket
 
Evenementen & verdieping
meer over
yto barrada  
werk van Yto Barrada

De perfecte voorbereiding en begeleiding door Yto Barrada's tentoonstelling: introductielezing en audiotour. De audiotour is gemaakt aan de hand van interviews met Rahma el Mouden, Raja Felgata, Cathelijne Blok, Meryem Slimani, Leontine Coelewij en Yto Barrada zelf. Elke dag gratis beschikbaar, in het Nederlands en in het Engels. Elke zondagmiddag is er ook gratis introductielezing van 15 minuten te volgen.

Benieuwd naar meer achtergrond informatie? In juni reisde Stedelijk conservator Leontine Coelewij naar The Mothership in Tanger, het boerderijhuis met tuin vol met planten en bloemen die de kleurstoffen geven voor veel van Yto Barrada’s kunstwerken. De vele foto’s die Coelewij tijdens haar bezoek genomen heeft, geven een inkijkje in deze bijzonder plek. Bekijk de Research Log op Stedelijk Studies (EN).

Alle evenementen
 
Tentoonstelling — t/m 6 november
de best verzorgde boeken 2021
Een selectie van de best verzorgde boeken 2021

In samenwerking met de Stichting De Best Verzorgde Boeken presenteert het Stedelijk Museum de mooiste boeken van 2021. Dit jaar markeert de zestigste keer dat een jury bij elkaar mocht komen om De Best Verzorgde Boeken van het afgelopen jaar te beoordelen. Ondanks het uitzonderlijke (pandemie)jaar waren er dit jaar 328 inzendingen tegenover 267 in 2020 en 278 in 2019. Uit de inzendingen zijn 33 boeken door de vakjury geselecteerd en 32 door de studentenjury. Deze zijn vanaf 8 oktober te bewonderen in de Audizaal van het Stedelijk Museum.

De Best Verzorgde Boeken 2021 zijn nog tot 6 november te zien, kom snel langs en mis het niet!

Boek ticket
 
Evenement – 5 november 
museumnacht amsterdam
campagnebeeld museumnacht
Museumnacht is terug! Dit jaar legt het Stedelijk de focus op de kunst zelf met een programma dat zowel inhoudelijk als laagdrempelig is.

Op de website van Museumnacht Amsterdam vind je ons volledige programma.

De tickets voor Museumnacht Amsterdam 2022 zijn uitverkocht. 
Meer informatie
 
Evenementen – 19 & 21 oktober
herfstvakantie in het stedelijk   
kinderen liggen in het museum op de grond

Speciaal voor deze herfstvakantie zijn twee nieuwe rondleidingen ontwikkeld: 'De Stijl, Mijn Stijl' en de 'NGT' familierondleiding. Tijdens 'De Stijl, Mijn Stijl' maak je met je hele familie kennis met verschillende kunststijlen. Is er iemand in jouw familie doof of slechthorend? Dan nodigen we je van harte uit voor onze Familierondleiding in Nederlandse Gebaren Taal. De 'NGT' familierondleiding is alleen op 19 oktober, van 11.00 tot 12.00.  

Er zijn nog veel meer familieactiviteiten in het Stedelijk, klik hieronder voor meer informatie!

Meer activiteiten
 
Tentoonstelling — t/m 29 januari
anne imhof – youth
zaalbeeld anne imhof - youth, een rij met grijze lockers

Sinds 1 oktober is Anne Imhof's YOUTH tentoonstelling open in het Stedelijk Museum. Imhof heeft de volledige vrijheid gekregen om de 1100 vierkante meter grote kelderzaal van het Stedelijk naar haar hand te zetten, door middel van kunst, architectuur, licht en een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte soundtrack. De labyrintische totaalinstallatie is de eerste solotentoonstelling van Imhof in Nederland.

Anne Imhof –YOUTH is een gezamenlijke presentatie van het Stedelijk Museum Amsterdam en de Hartwig Art Foundation.

Meer informatie
"Anne Imhof Took a Risk Embracing Emptiness In Her New Work. It Pays Off Powerfully."
ArtNet News
 
vrienden worden?
Vrienden van het Stedelijk zien meer! Ontdek de wereld van moderne en hedendaagse kunst en vormgeving en ontvang onbeperkt gratis entree voor jezelf en één introducé. Voor €75,- per jaar bezoek je het museum wanneer je maar wilt en ontvang je uitnodigingen voor tentoonstellingsopeningen, evenementen zoals 10 Jaar Badkuip en Dwars Door het Stedelijk en exclusieve vriendenlezingen.