Nieuwsbrief Stedelijk museum van 21-11-2022

NIEUW: Voorstellen voor de Museumcollectie | 'When Things are Beings'

Stedelijk Museum
De Gemeentelijke Kunstaankopen is terug! De groepstentoonstelling toont de kracht van objecten en sculpturen in een scala van beeldtalen.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Detail van werk van Sondi, 'Home 404', 2022. Driekanaals video-installatie bestaande uit keramiek en 3D-animatie. Museum
 
 Nieuwsbrief
 
collage van details van kunstwerken
Tentoonstelling — Vanaf 26 november
when things are beings
voorstellen voor de museumcollectie
Wat als dingen ook wezens zijn? Met 24 projecten, verdeeld over 13 zalen, toont de groepstentoonstelling When Things Are Beings de innerlijke kracht van objecten en sculpturen in een scala van beeldtalen. De projecten verbinden de materiële en immateriële wereld met elkaar: ze leggen verbanden tussen ideeën en objecten, spiritualiteit en materialiteit, en koppelen maatschappelijke kwesties aan tastbare zaken. De werken variëren van installaties tot fotografie en print, sieraden, objectdesign, video, film, soundscape en performance. Open vanaf aanstaande zaterdag, 26 november. 
Meer info & tickets
 
Verdieping & public program
publicatie, performances & talks
when things are beings
performance Jae Pil Eun, twee mensen met verschillende soorten drums

PUBLIC PROGRAM
Onderdeel van de tentoonstelling When Things are Beings is een programma van performances en talks. Op 27 november trappen we af met 3 performances: Jae Pil Eun met Blue Moon, Ginevra Petrozzi met Digital Esoterism en Antonio Jose Guzman & Iva Jankovic met Messengers of the Sun.
Meer informatie over talks volgt. Houd de tentoonstellingspagina in de gaten voor de meest actuele informatie rondom het public program.

PUBLICATIE
Bij de tentoonstelling verschijnt ook een gratis online publicatie. Het digitale boek bevat uitgebreide teksten over de 24 geselecteerde projecten, een gesprek tussen de curatoren waarin zij reflecteren op hoe de tentoonstelling tot stand is gekomen en een essay van Mira Asriningtyas over herbetovering en kosmische hoop. De publicatie wordt deze week op de tentoonstellingspagina gepubliceerd.

Tentoonstellingspagina When Things Are Beings
 
Evenement — 2 december
meer dan malevich
dwars door het stedelijk – after six
zaalbeeld met 5 werken van Malevich
Op vrijdagavond 2 december brengt het Stedelijk een ode aan Malevich, een van de wegbereiders van de abstracte kunst, en een van de belangrijkste kunstenaars in onze collectie. We vieren zijn kunst – én we staan stil bij nieuwe inzichten vanuit maatschappelijke ontwikkelingen.
Want geboren in Kyiv uit Poolse ouders, heeft Malevich altijd te boek gestaan als een Russische kunstenaar. Dat beeld wordt momenteel bijgesteld, zeker met oog op huidige ontwikkelingen. Een gesprek over cultuurpolitiek en verschuivende inzichten, dat ook bij het Stedelijk gevoerd wordt.
Verwacht gesprekken met kunstkenners, hedendaagse kunstenaars en experts van het museum. Oa. via Meet the Masters, Gallery Talks, een boekpresentatie en Speed Tours.
Meer info & tickets
 
Steun ons
nalaten aan cultuur
foto van oudere man en jong kind naast elkaar, met de tekst 'al die verwondering geeft u toch door?
De steun van particulieren heeft bij het Stedelijk altijd een grote rol gespeeld bij het mogelijk maken van onze activiteiten.
In de eerste week van november vond de Week van Nalaten aan Cultuur plaats. Hier hebben we samen met andere organisaties aandacht gevraagd voor de mogelijkheid om cultuur in uw nalatenschap op te nemen.
Groot of klein, iedere bijdrage helpt om het verschil te maken – nu en in de toekomst. Door het Stedelijk te noemen in uw testament, helpt u het museum om te blijven vernieuwen en ook voor volgende generaties relevant te zijn. Lees hier meer over Nalaten aan Cultuur en hier over schenken aan het Stedelijk.
Steun ons
 
Agenda
november–december
vanaf 26 nov   Tentoonstelling When Things Are Beings. Voorstellen voor de Museumcollectie
26 nov Tour NGT rondleiding voor doven en slechthorenden
27 nov Performance Jae Pil Eun Blue Moon
27 nov Performance Ginevra Petrozzi Digital Esoterism
27 nov Performance Antonio Jose Guzman & Iva Jankovic Messengers of the Sun
2 dec Evenement Meer dan Malevich | Dwars door het Stedelijk – After Six
28 dec Tour NGT familierondleiding voor doven en slechthorenden
elke za Introductie Anne Imhof – YOUTH
elke za Speedtour Anne Imhof – YOUTH
elke zo   Introductie Yto Barrada – Bad Color Combos 
t/m 29 jan   Tentoonstelling Anne Imhof – YOUTH
t/m 5 maart   Tentoonstelling Yto Barrada – Bad Color Combos
doorlopend