Nieuwsbrief Stedelijk museum van 24-05-2022

NIEUW: It's Our F***ing Backya

Stedelijk Museum
Het Stedelijk vestigt de aandacht op de grootste uitdaging van onze tijd: de klimaatcrisis
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Museum
 
Nieuwsbrief
 
Nieuwe tentoonstelling — vanaf donderdag 26 mei
de grootste uitdaging van onze tijd
It's Our F***ing Backyard vestigt de aandacht op de grootste uitdaging van onze tijd: de klimaatcrisis. 80 projecten van over heel de wereld laten zien dat ontwerpers een belangrijk verschil kunnen maken door radicaal anders naar materialen te kijken. Ze vinden nieuwe toepassingen voor afvalmateriaal, zoals een lamp van sinaasappelschillen en sieraden van oceaanplastic. Sommige projecten focussen op het gebruik van natuurlijke materialen, zoals een surfboard van vlas en bio-based hars. Ook is er een lichtinstallatie te zien, die aangedreven wordt door micro-organismen die gedurende de tentoonstellingsperiode gevoed moeten worden. 

Naast internationaal gevestigde namen als Drift, Ineke Hans, Dirk van der Kooij en grote producenten als Adidas en Ikea zijn er ook meer upcoming ontwerpers te ontdekken.
Meer info & tickets
 
Families — doorlopend
Lavfa lab
Dat afval niet waardeloos is, kun je ook ervaren in het Familielab, dat het creatieve collectief Hotmamahot omtoverde tot het LAVFA LAB. Deze makers zien de waarde in afval en noemen het daarom liever lavfa – geen waardeloze materie, maar materiaal waar je een nieuwe betekenis aan kunt geven. Bezoekers kunnen in het LAVFA LAB van de glijbaan en een duik nemen in een plastic infinity pool of experimenteren met plastic flessen en metalen doppen, die uitvergrote atomen voorstellen. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum.
Meer info
 
Introductielezing — elk zaterdag
15 min introductie
De ideale voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling It’s Our F***ing Backyard. Designing Material Futures. Sluit elke zaterdagmiddag kosteloos aan bij een introductie van 15 minuten.
Meer info
 
Tentoonstelling — t/m 12 juni
laatste weken
hito steyerl. I will survive
Een van de 'must see exhibitions' van 2022 volgens Artnet News. De tentoonstelling Hito Steyerl. I Will Survive is nog slechts vier weken te zien.

Hito Steyerl is kunstenaar, cultuurcriticus, filmmaker, schrijver en professor en een van de meest invloedrijke kunstenaars van dit moment. De tentoonstelling biedt een breed overzicht van haar werk, van de vroege documentaire werken uit de jaren 90 tot de architectonisch inventieve video-installaties van de afgelopen 10 jaar.
Meer info & tickets
 
Agenda
mei–juni
29 mei Lezing Visiting Fellow Professor Tamar Garb over Zuid-Afrikaanse Fotografie (EN)
9 juni Lezing Future Talks | Materials
17 juni Evenement Dwars door het Stedelijk — After Six
doorlopend Families LAVFA LAB
elke za   Families Familierondleiding
elke zo   Families WhatsApp Speurtocht
vanaf 26 mei   Tentoonstelling It's Our F***ing Backyard. Designing Material Futures
elke za   Introductielezing It's Our F***ing Backyard. Designing Material Futures (15 min)
t/m 12 jun   Tentoonstelling Hito Steyerl. I Will Survive
doorlopend   Collectie STEDELIJK BASE. Collectie voor 1950
doorlopend   Collectie Tomorrow is a Different Day. Collectie 1980–nu
doorlopend   Collectie Everyday, Someday and Other Stories, Collectie 1950–1980