Nieuwsbrief Stedelijk museum van 10-12-2020

Neem een kijkje in de Surinaamse School

Het Stedelijk Museum Amsterdam is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Stedelijk Museum
 
Nieuwsbrief
 
Kleurrijk, afwisselend, spiritueel en politiek. De tentoonstelling Surinaamse School. Schilderkunst van Paramaribo tot Amsterdam, is een viering van de Surinaamse schilderkunst; van portretten tot pamfletten en van abstracte werken tot landschappen. Wie waren de sleutelfiguren? Hoe wordt de geschiedenis en het dagelijkse leven verbeeld? En welke rol speelt spiritualiteit in de kunst? Dit en meer, is nu te zien in een tentoonstelling met ruim 100 kunstwerken van 35 kunstenaars. Je kunt komen kijken vanaf aanstaande zaterdag!
Boek je ticket
 
een veilig museumbezoek
Om iedereen een veilig en fijn bezoek te kunnen bieden, gelden in het Stedelijk Museum momenteel een aantal maatregelen. Zo is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht. In ons 1.5m museumprotocol kun je lezen wat je van ons kunt verwachten en wat je zelf kunt doen tijdens je bezoek.
Lees meer over het 1.5 museum
 
Première — 11 dec, 20.00 uur
online tour
Neem alvast een kijkje in Surinaamse School tijdens deze sneak preview! Op vrijdagavond 11 december om 20.00 uur, een dag voordat de tentoonstelling voor iedereen te zien is, nemen de (gast)curatoren van de tentoonstelling en Stedelijk directeur Rein Wolfs je mee langs hoogtepunten uit Surinaamse School. Zin in? Zet een reminder en kijk mee via de Stedelijk Instagram, Facebook of ons YouTube-kanaal.
Zet Agenda reminder
 
Podcast
de kunst–
geschiedenisles
die je nooit hebt gehad
Bij de tentoonstelling Surinaamse School verschijnt de podcastserie Surinaamse School: De kunstgeschiedenisles die je nooit hebt gehad. In drie afleveringen duikt presentator Shay Kreuger met de tentoonstellingsmakers, kunstenaars en andere betrokkenen, in de rijke en levendige geschiedenis van de Surinaamse kunstscene. In Suriname én in Amsterdam. Aflevering 1 'The Making of' staat nu online, aflevering 2 (Activisme) en 3 (Spirituele Empowerment) verschijnen op 18 en 24 december.
Luister de podcast
 
Verkrijgbaar vanaf 19 dec
stedelijk x patta

  
Samen met Patta vieren we Surinaamse kunst met de release van een gelimiteerde oplage t-shirts geïnspireerd op de Surinaamse School. Op het shirt prijkt het werk Untitled (400 jaar Verzet en Strijd Suriname) van kunstenaar René Tosari. De shirts (à € 50,-) zijn vanaf zaterdag 19 december te koop. Uitsluitend verkrijgbaar in de Stedelijk museumshop!*

*Momenteel is het nodig een tijdslot te reserveren als je de museumshop wilt bezoeken. Dit kun je (gratis) reserveren via ons ticketsysteem. Kies daarvoor de optie "ik heb al een geldig ticket/voucher'. 
Om
om
 
Div. data vanaf 7 feb
introductielezing
bijgepraat in 15 minuten
Wil je meer weten over de kunst in de tentoonstelling? Ga goed onderlegd de Surinaamse School in en sluit vóór je bezoek aan bij een korte introductielezing (15 min) van een van onze deskundige rondleiders. De introducties zijn gratis en vinden elke zondag driemaal plaats in het Zadelhoff Café. Reserveren is niet nodig maar wees wel op tijd, het aantal plekken is beperkt. 
Kom meer te weten
 
Geef een jaar kunst cadeau
speciale actie

De feestdagen staan alweer voor de deur. Wat is er mooier dan jouw geliefden een jaar lang kunst te geven, en daarmee het Stedelijk te steunen?! Als je voor het einde van 2020 een Stedelijk Vriendschap (t.w.v. 75,-) cadeau geeft, krijg jij een zeepbootje van ontwerper Floris Hovers thuisgestuurd. De gelukkige ontvanger krijgt twee persoonlijke Vriendenpassen en een jaar lang:
- Gratis toegang voor 2 personen
- Uitnodigingen voor museumcursussen, lezingen en openingen, plus 10% korting in de museumwinkel.
Geldig t/m 31 dec 2020.

Ik geef een jaar kunst cadeau