Nieuwsbrief Stedelijk museum van 22-10-2021

Meet the Masters | Christien Meindertsma - 29 okt

Stedelijk Museum
Je hoeft geen kenner te zijn om van kunst te genieten. Tijdens het maandelijkse Meet the Masters programma maak je steeds kennis met één centrale, invloedrijke kunstenaar of vormgever. In dit programma bekijken we deze ‘master’ door de ogen van diverse gasten. Zij delen op een bevlogen manier - in welke vorm dan ook - hun fascinatie met ons.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Het Stedelijk Museum Amsterdam is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Museum
 
Nieuwsbrief
 
29 okt 2021
je vrijdagavond in het stedelijk

Op vrijdagavond 29 oktober is het alweer tijd voor de tweede editie van Meet the Masters. Na de eerste uitverkochte avond over Bruce Nauman staat Meet the Masters deze keer helemaal in het teken van ontwerper Christien Meindertsma. Op zoek naar inspiratie, een creatieve boost of een kunstzinnige kickstart van je weekend? May the masters inspire you! Te gast zijn, naast Christien Meindertsma zelf, o.a. dr. Heather A. Leslie, ecotoxicoloog en expert op het gebied van microplastic en danser/choreograaf Goda Žukauskaitė. Presentatie: Mirthe Frese.

 

Over Meet the Masters
Tijdens dit maandelijkse programma  staat steeds één kunstenaar centraal. Die wordt bekeken door de ogen van andere makers uit de wereld van onder meer kunst, design, fashion, muziek, dans en film. Zij delen in uiteenlopende vormen hun fascinatie met ons.

Boek nu
 
over christien meindertsma
Foto: Christien Meindertsma door Vincent Mentzel
Foto: Vincent Mentzel
Christien Meindertsma (1980) studeerde aan de Dutch Design Academy in Eindhoven. In haar werk verkent zij grondig het leven van producten en grondstoffen. In sommige gevallen kan het resultaat van haar projecten de registratie van een proces zelf zijn. In andere leiden haar onderzoeken tot commerciële producten. Zorgvuldig onderzoek en documentatie, thema's van lokale productie en onbekende middelen kenmerken haar werk. Meindertsma wil processen onthullen die ver weg zijn geraakt in de industrialisatie en een dieper begrip van de materialen en producten om ons heen stimuleren. 
Meindertsma's eerste werk was een boek met de titel Checked Baggage (2004): ze kocht een container gevuld met voorwerpen die over de periode van één week in beslag waren genomen bij veiligheidscontroles op Schiphol. Ze heeft alle 3267 items nauwkeurig gecategoriseerd en gefotografeerd. 
Haar latere boek PIG 05049 (2007), documenteert alle producten die gemaakt zijn van een enkel varken. Meindertsma verkende de verbinding tussen grondstoffen en de alledaagse producten die ons omringen en onthulde een netwerk tussen bron en consument dat steeds onzichtbaarder is geworden. Nog een documentair project; Bottom Ash Observatory (2015), waarbij Meindertsma een emmer met as van de bodem van een verbrandingsoven doorzeefde - een overvloedig en tot voor kort niet gewaardeerd bijproduct van de grootschalige verbranding van huishoudelijk afval - om de kostbare materialen erin te onthullen en te presenteren. 

In 2021 is Christien Meindertsma ambassadeur van de Dutch Design Week in Eindhoven. Hier is ook haar nieuwe installatie Sharing Elements te ervaren.  
Foto: de eerste editie van Meet the Masters: Bruce Nauman Foto: Maarten Nauw Photography
 
Agenda
meet the masters
6 nov   Afaina de Jong Museumnacht Editie
3 dec   Sheila Hicks 
2022   Binnenkort bekend
 
De serie Meet the Masters wordt mede mogelijk gemaakt door:
                     
 
 
 
Stedelijk Museum
 
Dagelijks 10-18 VR 10-20
 
Plan je bezoek   Nu te zien
 
 
Stedelijk Museum Amsterdam  
Gemeente Amsterdam
 
Partner
BankGiroLoterij
 
Afmelden