Nieuwsbrief Stedelijk museum van 22-08-2022

Laatste weken It's Our F***ing Backyard

Stedelijk Museum
Met o.a. Dwars door het Stedelijk – After Six en een bijzondere aankoop
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Museum
 
 Nieuwsbrief
 
It's Our F***ing Backyard campagnebeeld
T/m 4 september
laatste weken
De tentoonstelling It's Our F***ing Backyard laat zien hoe 80 ontwerpers een belangrijk verschil maken in de klimaatcrisis, met projecten van DRIFT, Adidas, en Peggy Gou in samenwerking met Space Available. Tot en met 4 september te zien in het Stedelijk Museum!
Boek nu
 
Tentoonstelling — t/m 16 oktober
abstracting parables
sedje hémon / imran mir / abdias nascimento
Zaalbeeld met kleurrijke werken van Imran Mir

sonsbeek20→24 & Stedelijk presenteren: Abstracting Parables. De tentoonstelling is ingericht als drie (on)afhankelijke hoofdstukken, en brengt het werk samen van de Nederlands-Joodse schilder en componist Sedje Hémon, de Afro-Braziliaanse schilder, dichter, essayist, toneelschrijver en politiek activist Abdias Nascimento, en de Pakistaanse kunstenaar en ontwerper Imran Mir. Centraal staat de relatie die de kunstenaars hebben met abstractie, geometrie, spiritualiteit en geschiedenis en de manier waarop hun werken de grenzen van het "modernisme" uitdagen. In de tentoonstelling leidt de audioroute je als een mixtape door de werelden van Hémon, Nascimento en Mir.

Lees meer
"...drie kunstenaars die een beeldtaal ontwikkelden voor wat ze niet konden zeggen."
De Groene Amsterdammer, 3 augustus 2022. 
 
Evenement — 26 augustus
dwars door het stedelijk – After six
it's our F***ing backyard edition
Dansende mensen tijdens Dwars door het Stedelijk – After Six. Met overlay campagnekleuren roze en geel.
Dans op de beats van DJ Pokkoehontas, ruil je kleding bij de Stedelijk Swap, glij in een infinity pool vol plastic soep, of luister naar en ontmoet kunstenaars Basse Stittgen, Marjan van Aubel, Mounir Samuel, en Joana Schneider. Een vrijdagavond vol programmering dwars door het museum, in het teken van de tentoonstelling It's Our F***ing Backyard. Zien we je op vrijdagavond 26 augustus, vanaf 18.00?
Lees meer
 
Nieuws
stedelijk verwerft werk van drift
met steun vereniging rembrandt
DRIFT, Volkswagen Beetle 1980 (2018)
Het Stedelijk verwerft met steun van Vereniging Rembrandt belangrijk werk van DRIFT uit de serie Materialism. De serie Materialism is een doorlopend onderzoeksproject waarin zij sinds 2018 op poëtische wijze aandacht vragen voor de impact van de mens op onze omgeving. De werken zijn een soort driedimensionale infographics over materiaalgebruik bij de productie van alledaagse voorwerpen, zoals een stofzuiger, Volkswagen Kever, potlood en PET-flessen.
DRIFT schenkt het Stedelijk ook twee andere werken uit de serie. 
Lees meer
 
zijn we al vrienden?
Vrienden van het Stedelijk zien meer! Ontdek de wereld van moderne en hedendaagse kunst en vormgeving en ontvang onbeperkt gratis entree voor jouzelf en één introducé. Voor €75,- per jaar bezoek je het museum wanneer je maar wilt en ontvang je uitnodigingen voor tentoonstellingsopeningen en exclusieve vriendenlezingen.
Word vriend
 
Blikopeners present — 25 & 26 augustus
it's our F***ing summer
stedelijk summer school 2022
collage met kunstwerken uit de tentoonstellingen It's Our F***ing Backyard
Ben jij tussen de 15 en 19 jaar oud, woon je in Amsterdam en heb je zin om verder te ontdekken wat kunst nou eigenlijk is? Geef je dan op voor IT’S OUR F***ING SUMMER! Binnen twee dagen krijg jij onder andere een rondleiding van curator Amanda Pinatih, een locatie bezoek bij Greenpeace, en kijk je mee met kunstenares Elisa van Joolen. Zien we jou op 25 en 26 augustus? Of ben je op vakantie in augustus, maar wel geïnteresseerd in wat de Blikopeners doen? Je kan je nog steeds opgeven voor de vacature als Blikopener. Meld je aan voor 28 augustus! 
Aanmelden Summer School
 
Agenda
augustus–september
23 & 25 aug Workshop Kunst van het Alledaagse
25 & 26 aug Evenement Blikopeners Summer School  
26 aug Evenement Dwars Door Het Stedelijk – After Six 
t/m 4 sep   Tentoonstelling It's Our F***ing Backyard. Designing Material Futures
t/m 16 okt   Tentoonstelling Sedje Hémon / Imran Mir / Abdias do Nascimento. Abstracting Parables
doorlopend   Collectie Tomorrow is a Different Day. Collectie 1980–nu
doorlopend   Collectie Everyday, Someday and Other Stories. Collectie 1950–1980
vanaf 10 sep   Collectie Yesterday Today. Collectie tot 1950