Nieuwsbrief Stedelijk museum van 09-06-2022

Laatste weekend 'Hito Steyerl. I Will Survive'

Stedelijk Museum
Binnenkort: Dwars door het Stedelijk — After Six | sonsbeek20→24 | Heart Tour | Alexis Blake
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Museum
 
 Nieuwsbrief
 
T/m 12 juni
laatste weekend
Hito Steyerl. i will survive

★★★★☆ 
"De tentoonstelling voelt als een droom of hallucinatie." – De Volkskrant

"Hito Steyerl spant oneindige lussen tussen Kim Kardashian, dure sneakers, identiteitspolitiek en Donald Trump" – Mister Motley

Mis het niet! Het visueel overweldigende overzicht van een van de meest invloedrijke kunstenaars van dit moment. Cultuurcriticus, kunstenaar, filmmaker en professor Hito Steyerl opereert op het snijvlak van film en beeldende kunst. Haar werk varieert van meer documentaire cinema tot inventieve multimedia-installaties die je als bezoeker onderdompelen in een soms humoristische, soms gitzwarte wereld. Hito Steyerl. I Will Survive is nog t/m aanstaande zondag 12 juni te zien.

Meer info & tickets
 
Evenement — 17 juni
colorful atlantis: henri matisse
Je weekend begint weer bij het Stedelijk met op vrijdagavond 17 juni de nieuwste editie van Dwars door het Museum — After Six! De avond staat het teken van Colorful Atlantis: Henri Matisse. Na jaren is zijn iconische werk De Parkiet en de Zeemeermin (1952-53) weer terug in het Stedelijk, maar niet voor lang! Laat je verrassen door performances, kunst, kleur én zeemeerminnen. Met muziek, drinks & bites en o.a. DJ Covergirl Sunny, Michelle Amo, Abdelkader Benali, La Isla Bonita, Karmit Fadael.

De vorige edities waren uitverkocht dus boek snel je tickets! Eerste 100 tickets krijgen een drankje van ons.
Meer info & tickets
 
Tentoonstelling — vanaf 1 juli
sonsbeek20→24 X Stedelijk present:
SEDJE HÉMON / IMRAN MIR / ABDIAS NASCIMENTO — abstracting parables
Binnenkort te zien: Abstracting Parables, de volgende halte in de reis van sonsbeek20→24, de internationale Arnhemse kunstmanifestatie. De tentoonstelling belicht werken van de Nederlands-Joodse schilder en componist Sedje Hémon, de Pakistaanse kunstenaar en ontwerper Imran Mir en de Afro-Braziliaanse schilder, dichter, essayist, toneelschrijver en politicus Abdias do Nascimento. Vanaf 1 juli.
Boek alvast je ticket
 
zijn we al vrienden?
Wil jij samen met een introducé een jaar lang gratis toegang tot het museum, persoonlijke uitnodigingen voor tentoonstellingsopeningen, en toegang tot verdiepende cursussen en events? Word Vriend van het Stedelijk en zie meer! Voor €75,- per jaar ben je al Stedelijk Vriend.
Word Vriend
 
Rondleiding — doorlopend
heart tour
leer je date NÓG beter kennen
De Heart Tour is terug in een vernieuwd jasje! Impress je date (lover or otherwise) met pakkende vragen en bijzondere kunst en vormgeving in het Stedelijk. Dé verrassende date hotspot waar jullie elkaar op een andere manier leren kennen, aan de hand van kunstgerelateerde conversation starters. Neem je date gratis mee via de button hieronder.

De Heart Tour is onderdeel van het vaste aanbod van het Stedelijk. En in de maand juni kun je je date gratis meenemen, in samenwerking met de dating app Inner Circle.
Boek nu
 
Performance — 15, 17, 19, en 20 juni
alexis blake

rock to jolt [
] stagger to ash

In 2021 won Alexis Blake de Prix de Rome performing art prijs voor haar performance rock to jolt [
] stagger to ash.
Met deze performance onderzoekt Alexis Blake de manier waarop het lichaam gerepresenteerd en behandeld wordt als een archief, die ze dan kritisch bekijkt, verstoort, en herdenkt. De performance is te zien op 15, 17, 19, en 20 juni tijdens het Holland Festival.

De performance is uitverkocht. Houd onze eventpagina in de gaten voor eventuele vrijgekomen kaarten.
Lees meer
 
Agenda
juni–juli
t/m 12 juni   Tentoonstelling Hito Steyerl. I Will Survive
12 juni   Introductielezing Hito Steyerl. I Will Survive (15 min)
17 juni Evenement Dwars door het Stedelijk — After Six
15, 17, 19, 20 juni Performance Alexis Blake — rock to jolt [] stagger to ash
vanaf 1 juli   Tentoonstelling Sedje Hémon / Imran Mir / Abdias do Nascimento. Abstracting Parables
8 & 9 juli Performance Julidans: Michelle Rizzo — Reaching
doorlopend Rondleiding Heart Tour
doorlopend   Collectie STEDELIJK BASE. Collectie voor 1950
doorlopend   Collectie Tomorrow is a Different Day. Collectie 1980–nu
doorlopend