Nieuwsbrief Stedelijk museum van 23-12-2021

Het Stedelijk is gesloten, maar online gaan we door!

Stedelijk Museum
Het Stedelijk Museum is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Het Stedelijk Museum Amsterdam is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Museum
 
Nieuwsbrief
 

2021 was wederom een roerig jaar. Met prachtige tentoonstellingen en veel mooie gebeurtenissen, helaas meer dan eens afgewisseld door een pandemische dip. Zo ook afgelopen weekend, toen het Stedelijk opnieuw de deuren moest sluiten, in ieder geval tot en met 14 januari 2022.

Desondanks willen we jullie bedanken dat jullie er dit jaar bij waren! Of dat nu in het museum was of online. Zodra we weer open mogen horen jullie dat als eerste via deze nieuwsbrief. De komende weken kun je, om je creativiteit én humeur een boost te geven, een kijkje nemen op Stedelijk At Home: ons online aanbod van online tours, minidocs, podcasts en workshops.


We wensen jullie fijne feestdagen en kunnen niet wachten jullie weer te zien in 2022!

 
Online tour — nu te zien
op pad met remy jungerman
behind the forest 

Het Stedelijk is gesloten, maar online gaan we door! We nodigen je uit om samen met Remy Jungerman op pad te gaan door de tentoonstelling Remy Jungerman. Behind the Forest. Laat je vanuit je luie stoel thuis in deze persoonlijke tour leiden langs een aantal hoogtepunten en kom meer te weten over zijn oeuvre. En waar heeft de tentoonstelling nou eigenlijk de titel aan te danken?

Benieuwd? Bekijk dan nu de tour op Instagram. Heb je na afloop vragen voor Remy? Laat ze achter in de comments op Instagram en hij beantwoordt ze zo snel mogelijk. 

Bekijk de online tour
 
tomorrow is a different story
elke dag een kunstwerk,
zeven dagen lang

Het einde van het jaar nadert; een nieuw jaar, a different day? Laten we het hopen. Terwijl we aftellen naar 2022, neemt een nieuwe serie Stories op Instagram je vanaf maandag mee door de actuele collectiepresentatie Tomorrow is a Different Day. Collectie 1980-nu. Die bevat werken van makers die met moed, lef en hoop hun kunst inzetten om veranderingen tot stand te brengen en andere perspectieven op de wereld te geven. De interactieve serie Tomorrow is a Different Story schotelt je deze verhalen voor aan de hand van een kunstwerk. Elke dag één, zeven dagen lang. Uiteraard zijn we ook nieuwsgierig naar jouw verhaal. Laat ons weten wat je denkt via de vragen, quizzen en polls in de serie. Volg nu alvast het Stedelijk op Instagram.

Volg het Stedelijk
 
stedelijk at home
minidocs, online tours & workshops voor thuis
Op zoek naar een bezigheid nu we weer veel meer tijd binnenshuis doorbrengen? Op Stedelijk At Home kun je ons online aanbod ontdekken. Wat dacht je van een online tour door één van de tentoonstellingen van afgelopen jaar? Neem bijvoorbeeld een kijkje in Bruce Nauman, de Surinaamse School of Ulay Was Here. Of bekijk de mini-docs over bekende kunstenaars en luister podcasts en audiotours over tentoonstellingen van toen en nu. Liever zelf aan de slag? Geef je creativiteit een boost en volg één van de workshops, leuk voor kinderen, jongeren én ouders. 
Bekijk het aanbod
 
Agenda
als we weer open zijn
elke za & zo   Introductie Remy Jungerman. Behind the Forest gratis
elke zondag   Families WhatsApp Speurtocht
t/m 30 jan 2022   Tentoonstelling Now You See Me Moria. Post No Bills #2
t/m 13 mrt 2022 Tentoonstelling Remy Jungerman. Behind the Forest
t/m 20 mrt 2022 Tentoonstelling Let Textiles Talk
t/m 20 mrt 2022 Tentoonstelling Prix de Rome 2021
doorlopend   Collectie Tomorrow is a Different Day. Collectie 1980–nu
doorlopend   Collectie STEDELIJK BASE
 
 
Stedelijk Museum
 
tijdelijk gesloten
 
 
 
Stedelijk Museum Amsterdam  
Gemeente Amsterdam