Nieuwsbrief Stedelijk museum van 25-07-2022

Deze zomer in het Stedelijk ☀️

Stedelijk Museum
Events en tentoonstellingen voor jong en oud!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Museum
 
 Nieuwsbrief
 
de collectie
Na de zomer opent het allerlaatste deel van de nieuwe collectiepresentatie, waarbij de collectie op een nieuwe, meer thematisch geordende wordt getoond. Na Tomorrow is a Different Day. Collectie 1980–nu en Everyday, Someday and other Stories. Collectie 1950–1980 opent op 10 september Yesterday Today. Collectie tot 1950. Sommige werken keren terug in de nieuwe presentatie maar anderen, waaronder de geliefde (bovenstaande) Barbara Kruger installatie, gaan op welverdiende vakantie. Breng dus nog snel een laatste bezoek aan je favorieten uit de collectie tot 1950 in STEDELIJK BASE (t/m 7 aug), maak en deel jouw afscheidsfoto met Kruger (t/m 31 juli), en steek gelijk nog even het gebouw door richting de twee andere collectiepresentaties.
Boek nu
Families — elke dinsdag en donderdag
workshops voor en door kunstenaars
Ga aan de slag met kunstenaars! Speciaal bij de tentoonstellingen It’s our F***ing Backyard en Abstracting Parables hebben zij workshops ontwikkeld. Loop binnen op dinsdag of donderdag, bezoek de expo en laat je inspireren om zelf kunst te maken. Bekijk de hele familieprogrammering via onderstaande knop.
Meer info
 
Tentoonstelling — t/m 16 oktober
abstracting parables
SEDJE HÉMON / IMRAN MIR / ABDIAS NASCIMENTO
sonsbeek20→24 & Stedelijk present:
Abstracting Parables.
De tentoonstelling is ingericht als drie (on)afhankelijke hoofdstukken, en brengt het werk samen van de Nederlands-Joodse schilder en componist Sedje Hémon, de Afro-Braziliaanse schilder, dichter, essayist, toneelschrijver en politiek activist Abdias Nascimento, en de Pakistaanse kunstenaar en ontwerper Imran Mir. Centraal staat de relatie die de kunstenaars hebben met abstractie, geometrie, spiritualiteit en geschiedenis en de manier waarop hun werken de grenzen van het "modernisme" uitdagen. In de tentoonstelling leidt de audioroute je als een mixtape door de werelden van Hémon, Nascimento en Mir.
Meer info & tickets
 
Tentoonstelling — t/m 23 oktober
ÖZGÜR KAR
at the end of the day
"At the end of the day, I’ll just be myself, and I’ll come out on top, just be yourself, be real to yourself." 
Nieuw geopend in de ICM zaal, ofwel de Erezaal: de eerste solo presentatie van Özgür Kar in Nederland in een institutionele context.
Een pratend poppetje zit gevangen in een flatscreen-monitor tegenover een gigantische speakerset aan een zwart frame. In een 15 minuten durende loop mompelt deze naakte, knielende figuur gemoedelijk tegen zichzelf. Het werk reflecteert op de stimuli die we via massa- en sociale media ontvangen en de invloed van deze bronnen op ons zelfbeeld.
Meer info & tickets
 
vrienden worden?
Wil jij samen met een introducé een jaar lang gratis toegang tot het museum, persoonlijke uitnodigingen voor tentoonstellingsopeningen, en toegang tot verdiepende cursussen en events? Word Vriend van het Stedelijk en zie meer! Voor €75,- per jaar ben je al Stedelijk Vriend.
Word vriend
 
Nieuws — op komst
buro stedelijk

vacature voor curator nu open

Buro Stedelijk: een nieuwe, experimentele plek voor kunst uit Amsterdam en de wereld. Het Stedelijk Museum Amsterdam initieert een nieuwe plek voor opkomende kunstenaars en vormgevers, gevestigd in het gebouw van het Stedelijk Museum zelf. Buro Stedelijk zal geleid worden door een zelfstandige curator, en waarvoor op dit moment geworven wordt.
Dit initiatief is ontwikkeld in nauwe afstemming met de Rijksakademie en De Ateliers, en heeft als doel om een missing link te faciliteren tussen het atelier, de opleidingen, de galerieën en het museum door te focussen op het productieproces. Het programma wordt in eerste instantie gevoed vanuit de creatieve scene in Amsterdam, maar zal ook een internationale dimensie hebben. Buro Stedelijk zal naar verwachting vanaf de eerste maanden van 2023 gaan programmeren.

We zijn blij dat Buro Stedelijk wordt ondersteund door Ammodo en Fonds 21.

Meer info / solliciteren
 
Agenda
juli–augustus
t/m 7 aug   Collectie STEDELIJK BASE. Collectie voor 1950
elke di en do,
t/m 4 aug
Workshop Hortus Materiae
elke di en do,
vanaf 9 aug
Workshop Kunst van het Alledaagse
t/m 16 okt   Tentoonstelling Sedje Hémon / Imran Mir / Abdias do Nascimento. Abstracting Parables
t/m 23 okt