Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 26-07-2022

Vier de zomer in het museum! ☀

Rijksmuseum Boerhaave
‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave Augustus 2022
Nieuwsbrief header
Vakantieworkshop: maak zeep in het zeepjeslab
Handen wassen is belangrijk, dat weten we sinds een paar jaar als geen ander. Het gebeurt vast wel eens dat je daar geen zin in hebt, of dat je het vergeet… Maar dat is straks verleden tijd! Want wat is er leuker dan het hebben van een prachtig mooi zelfgemaakt zeepje om je te helpen herinneren en motiveren. Kom bij Rijksmuseum Boerhaave je eigen zeepjes maken; kies je favoriete kleur en het lekkerste geurtje, als je klaar bent mogen de zeepjes natuurlijk mee naar huis. Wedden dat je met zo'n mooi zeepje nooit meer vergeet je handen te wassen? Dagelijks van zondag 7 augustus t/m zondag 21 augustus 2022 van 10:30 - 16:30 uur
Bekijk het hele programma
Vakantieworkshop: zeemonster
Vroeger, toen dappere mannen en vrouwen verre ontdekkingstochten maakten en maandenlang op zee doorbrachten, was men bang voor zeemonsters. Er ontstonden wilde fantasieën over mythische wezens met ongekende krachten. Hoe ziet jouw zeemonster er uit? Klauwen, tentakels, schubben, hoorns, slagtanden of veren… Is ie eng of juist heel lief? Maak een mooie tekening en geef je monster een naam!
Bekijk de workshop
Laatste kans: Besmet!
De tijdelijke tentoonstelling Besmet! is nog maar t/m 7 augustus 2022 te zien in het museum. Wil je de tentoonstelling nog bezoeken? Wacht dan niet te lang. Tijdens het laatste weekend van Besmet! is de Pandemie Preventie Car in het museum. Een tentoonstelling op wielen over hoe we een volgende pandemie kunnen voorkomen.
Waterland Boerhaave
Is het te warm om binnen te blijven? Kom dan spelen en spetteren in Waterland Boerhaave! Waterland Boerhaave is een wetenschappelijke speeltuin in de monumentale binnenplaats van het museum waar kinderen kunnen ervaren wat er nodig is voor droge voeten in ons land.

De waterspeeltuin van het museum is omringd met een groot terras, dus terwijl de kinderen spelen geniet jij van een lekkere kop koffie of een glas limonade.
Sfeerimpressie Waterland
Avonturiers opgelet!
De spannende doe-tentoonstelling Schateiland Boerhaave zit vol verrassende avonturen. Maak kennis met de scheepsarts, vaar mee op het schip en beland op een onbekend eiland waar je vreemde dieren en planten vindt. Door de juiste koers te zetten bereik je het schateiland. En ook kleinere kinderen hebben hier plezier, bijvoorbeeld bij het maken van hun eigen fantasiedier.
Nieuwe MuseumJeugdUniversiteit colleges
Wetenschappers zien dingen vaak net even anders. Ze willen weten hoe iets werkt, hoe het zit. Ze nemen niets voor lief en blijven altijd vragen stellen. Hoe slim kunnen we robots maken? Gaan spoken en wetenschap samen? Is jouw buurman een crimineel, en hoe bereik je een mega-telescoop? Tijdens de colleges van de Museum Jeugd Universiteit ontdek je verbazingwekkende wereld van de wetenschap.
De colleges zijn alleen voor nieuwsgierige kinderen en verboden voor volwassenen (sorry!).
Duik gauw de collegebanken in
Nog niet genoeg ontdekt?
Naast alle leuke activiteiten waar je al over gelezen hebt, is er zelfs nóg meer te ontdekken bij Rijksmuseum Boerhaave. Wil je antwoord op de vragen: hoe wisten dokters dan wat je mankeerde? En hoe komt het eigenlijk dat we ziek worden? Ga dan op pad met de Dokterstas. 

Liever bezig met wiskunde? Dan is de Wiskunderoute echt iets voor jou. Deze route gaat door het hele mu­seum en geeft je niet alleen informatie over de geschiedenis van de museumvoorwerpen, maar ook leuke weetjes en anekdotes.

Bij beide activiteiten ga je met een koffer vol replica’s van museumvoorwerpen aan de slag.
Bekijk het hele zomerprogramma
1 2 3 4 5
info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je hier afmelden.

Stuur deze e-mail door naar een vriend of vriendin
Verzorgd door MailingLijst