Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 25-05-2022

Schandalen over de spermabank: waarom logen fertiliteitsartsen?

Rijksmuseum Boerhaave
‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave Mei 2022
Nieuwsbrief header
Tinne Claes over schandalen bij de spermabank
Tinne Claes is doctor in de geschiedenis (KU Leuven) en zelfstandig onderzoeksjournalist. Via diverse media maakt ze taboeonderwerpen uit de geschiedenis bespreekbaar. Ze schreef recent het boek 'Zaad zonder naam', waarin ze een antwoord zoekt op de vragen rondom de spermabankschandalen. Op zaterdag 4 juni presenteert ze haar boek voor het eerst in Nederland en geeft ze een lezing bij Rijksmuseum Boerhaave. Na de lezing is het ook mogelijk om na te praten. Mis het niet en meld je snel aan!
Schrijf je nu in!
Life Science & Health Week
Van 28 mei t/m 5 juni 2022 is het de Life Science & Health Week bij Rijksmuseum Boerhaave. Ga je voor een spannende Science Obstacle Run tijdens de Museumnacht Leiden? Of ontdek je de wereld van héél dichtbij tijdens een van de workshops microscopie? Of verdiep je je in de wereld van spermabankschandalen? De Pandemie Preventie Car staat tijdens de LS&H Week voor het eerst in het museum! 
Bekijk het hele programma
Virus en Virus
Experts van Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden en het LUMC nemen je op zondag 26 juni 2022 bij Rijksmuseum Boerhaave mee op reis langs twee soorten virussen. Biologische virussen - zoals de griep en natuurlijk het coronavirus - verschillen van virussen die de computer ‘ziek’ maken. Maar er zijn ook overeenkomsten! Wetenschappers Eric Snijder en Peter van der Wijden leren je er alles over...
Nu inschrijven
Grote Vragen wordt vernieuwd
Wat heeft de toekomst in petto voor de wetenschap? En wat voor invloed gaat dat op ons leven hebben? Tot en met 23 juni is de laatste zaal in de museumroute een tijdje dicht. We werken aan een geheel nieuwe inrichting en invulling van 'Grote Vragen'. Er is een kleine omleiding ingesteld, zodat jij als bezoeker zo min mogelijk last hebt van deze vernieuwing.

Vanaf eind juni kun je je komen verwonderen en verbazen over de Grote Vragen van morgen. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte! In de nieuwe zaal kun je vragen stellen aan veertien (inter)nationale wetenschappers over hun vakgebied en expertise, we zetten je aan het denken: zullen we ooit alles weten?
Waterland is weer open!
In Waterland Boerhaave maal je een polder droog en los je bootjes in de haven! Steek zelf je handen uit de mouwen en ontdek de eigenschappen van water! Alle speelelementen van de waterbaan beïnvloeden elkaar. Om te polderen moet je samenwerken! Spelenderwijs maken de kinderen ook kennis met principes uit de wetenschap en de techniek.
Meer over Waterland
1 2 3 4 5
info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je hier afmelden.

Stuur deze e-mail door naar een vriend of vriendin
Verzorgd door MailingLijst