Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 23-03-2022

Salonlezingen door o.a. Willem Otterspeer en Hanneke Schuitemaker

Rijksmuseum Boerhaave
‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave Activiteitenagenda
Nieuwsbrief header
De vorm van de verzameling: Universitaire collecties en academische dromen
Komende zaterdag 26 maart is Willem Otterspeer te gast bij Rijksmuseum Boerhaave voor een boeiende lezing in de reeks 'Salon Leiden'. De collecties die de Leidse universiteit vanaf het begin aanlegde, vormden een heel zichtbare representatie van de universiteit in de stad. Maar ze waren ook de uitdrukking van een universitair ideaal. De lezing gaat in op de ontwikkeling van collecties en wetenschapsideaal in de vroegmoderne en moderne tijd. Hoe verhouden deze zich tot de huidige academische praktijk?

Willem Otterspeer was tot 2017 werkzaam als hoogleraar in Leiden, vooral op de gebieden universiteitsgeschiedenis en historiografie. Hij publiceerde veelvuldig over de Leidse universitaire geschiedenis en was daarnaast biograaf (Bolland, Huizinga, W.F. Hermans) en essayist.
Schrijf je nu in
Hanneke Schuitemaker over het Leidse corona-vaccin
Op zaterdag 9 april schetst Hanneke Schuitemaker in een persoonlijk relaas hoe op het Leidse bio-science-park de grondslag werd gelegd voor één van de vaccins die ingezet worden om de coronapandemie te beteugelen. Ook geeft ze antwoord op de vraag: mogen we het Janssen COVID-19 vaccin een echt 'Leids' vaccin noemen?
Meld je aan!
Air quality from space: indicator of human activity
In samenwerking met het Lorentz Center organiseert Rijksmuseum Boerhaave de Lorentz lezing "Air quality from space: indicator of human activity". De Engelstalige lezing op 12 april wordt gegeven door Prof. Dr. P.F. Levelt. Tijdens de lezing wordt geschetst wat de belangrijkste onderzoeksvragen zijn op het gebied van atmosferisch klimaat, en het belang voor luchtkwaliteit en het klimaatbeleid.
Meer over de Lorentzlezing
Wetenschap, stad en park door Cor en Jorrit Smit
In 1982 stond het Leidse Bio Science Park nog op geen enkele beleidsagenda, niet van de stad en niet bij de universiteit. Eind 1984 was het er ineens. Anno 2022 is het park de belangrijkste economische kracht van Leiden. Hoe is dat gebeurd? En wat betekende dat precies voor de stad Leiden? Op zaterdag 23 april vertellen Cor en Jorrit Smit je er meer over.
Meer informatie
1 2 3 4 5
info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je hier afmelden.

Stuur deze e-mail door naar een vriend of vriendin
Verzorgd door MailingLijst