Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 23-11-2021

Praat mee tijdens het Donordierdialoog op 1 december

Rijksmuseum Boerhaave
‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave eind november 2021
Nieuwsbrief header
Salonlezing Eddy Houwaart
Rijksmuseum Boerhaave organiseert een reeks themalezingen die aansluiten op de tentoonstelling Besmet! Op zondag 28 november vertelt prof. Eddy Houwaart meer over hoe epidemieën voor sociale en politieke veranderingen zorgen. Het gaat over de zeer uiteenlopende wijze waarop (soms epidemisch voorkomende) volksziekten zoals pokken, cholera, tuberculose en polio tot blijvende verandering in de sociale en politieke organisatie van de samenleving heeft geleid.

De lezing is gratis bij te wonen in het museum (met een geldig entreebewijs) of via de livestream. 
Meld je hier aan
DonorDierDialoog op 1 december
Wat als je heel ziek bent omdat je nieren niet meer goed werken, maar je geen donor kunt vinden? Wil je dan een nier die gekweekt is in een dier? Recentelijk werd voor het eerst een nier uit een varken getransplanteerd bij een mens, maar willen we eigenlijk wel dat dit mag? Praat mee tijdens de DonorDierDialoog op 1 december in Rijksmuseum Boerhaave en ga in gesprek met experts.
Info & aanmelden
Podcast mijlpaal