Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 21-12-2020

Ontdek Rijksmuseum Boerhaave online


Ontdek Rijksmuseum Boerhaave online - activiteiten voor in de kerstvakantie

december 2020
Banner nieuwsbrief
Activiteiten voor in de kerstvakantie
Vanwege het coronavirus is het nu even niet mogelijk om naar het museum te komen. Maar niet getreurd, in de kerstvakantie valt er ook genoeg te ontdekken. Maak bijvoorbeeld je eigen wiskundige kerstbal of wandel virtueel door het museum. 
Wiskunde in de kerstboom
Museumdocent Nikki legt je uit hoe je je eigen wiskundige kerstbal maakt. Uitleg voor het vouwen van de kerstballen vind je . De opdracht is een voorproefje op het onderwijsprogramma Ik weet 't! voor het primair onderwijs, dat is gericht op wetenschapswijsheid. Begin volgend jaar gaat het van start. Wordt vervolgd, dus!
Bekijk het filmpje
 
Boerhaave360
Maak een 360-graden tour door het museum. Niet alleen de vaste presentatie, maar ook de tentoonstelling Besmet! is virtueel te bezoeken. Door op de kubussen te klikken kom je meer te weten over verschillende objecten. Een instructievideo vind je bij de virtuele entree van het museum.
Naar de virtuele tours
Boerhaave Jong
Ook zonder in het museum te zijn, kun je van alles ontdekken over de wereld van de wetenschap! We plaatsen regelmatig een nieuwe opdracht of proef. Doe je ook mee?
Naar de opdrachten
 
Fijne feestdagen!
 “Houd het hoofd koel, de voeten warm. En prop niet te vol de darm”, zei Herman Boerhaave ooit. Dát is nog eens een goed voornemen voor het nieuwe jaar. Fijne feestdagen en tot ziens in ons museum!
Facebook  Twitter  Youtube info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je  afmelden.