Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 06-09-2021

Nieuwsbrief Primair Onderwijs - september 2021

Rijksmuseum Boerhaave
‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Onderwijsnieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave - basisonderwijs  september 2021
Headerafbeelding nieuwsbrief 
Beste leerkracht,
De scholen zijn weer begonnen en dat betekent dat er weer nagedacht mag worden over een educatief bezoek aan ons museum. Op dit moment blijven we op maandagen exclusief geopend voor scholen, maar ook op dinsdag t/m vrijdag tussen 09:00 en 11:00 kunnen educatieve programma's geboekt worden.

Ben je nog niet toe aan een fysiek bezoek, maar wil je wel een educatief programma van Rijksmuseum Boerhaave volgen? Kies dan eens voor een Online Rondje Wetenschap, we brengen het museum dan live naar het klaslokaal.

Met vriendelijke groet,

Team Educatie
Rijksmuseum Boerhaave
Boek nu je educatieve programma
Het is weer mogelijk om je schoolbezoek voor dit schooljaar te boeken. Met de huidige maatregelen, is de capaciteit beperkt, dus wacht niet te lang met het plaatsen van een reservering. Het onderwijsprogramma Gezondheid en Ziekte is voor dit schooljaar te boeken en ook Waterwolf in Waterland is weer beschikbaar, bij lekker weer geven we de les in de watertuin. Kosteloos annuleren is mogelijk t/m 14 dagen voor de boekingsdatum.
Lees verder
Actie voor gratis bezoek verlengd!
De actie voor een gratis bezoek aan het museum voor scholen in de regio Holland-Rijnland is verlengd! Ook dit schooljaar kunnen scholen uit deze regio kosteloos met hun klas langskomen om het onderwijsprogramma Gezondheid & Ziekte te volgen.

Tijdens het programma maken leerlingen hun eigen medisch dossier en gaan aan de slag met moderne meetinstrumenten. Temperatuur, hartslag, polsslag en lengte worden onderzocht. Leerlingen vergelijken daarna hun medisch dossier met het gemiddelde van de Nederlandse kinderen. Zo ontdekken de leerlingen hoe dokters te werk gaan en ontdekken ze hoe het lichaam bij iedereen net even anders functioneert.

Wil je meer weten over het programma of alvast een datum reserveren? 
Alle informatie vind je hier
Online Rondje Wetenschap
Bezoek Rijksmuseum Boerhaave vanuit school met Online Rondje Wetenschap. Een museumdocent belt met een videoverbinding vanuit het museum met een klas en neemt de leerlingen mee door het museum. Zo bekijk je het museum vanuit de klas, heb je de kans om al je vragen te stellen, doe je leuke opdrachten die we samen uitvoeren tijdens de livestream en bekijken we objecten van dichtbij! De les duurt 40 minuten en kost slechts €60,- per klas. Online Rondje Wetenschap is geschikt voor groep 6 t/m 8.
Meer informatie
Zien we je snel weer?
Wil je meer informatie over een van de programma's? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor een bezoek met jouw school? Neem dan contact op met onze front office via reservering@rijksmuseumboerhaave.nl of telefonisch via 071-7519962. We zijn op maandag t/m donderdag telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.
Facebook  Twitter  Youtube info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je hier afmelden.

Stuur deze e-mail door naar een vriend of vriendin
Verzorgd door MailingLijst