Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 24-11-2020

Nieuwsbrief Primair Onderwijs - november 2020

Rijksmuseum Boerhaave
Onderwijsnieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave - basisonderwijs  november 2020
Schateiland in Rijksmuseum Boerhaave chirurgijnsportret met logo
Beste leerkracht,
Rijksmuseum Boerhaave kan weer schoolgroepen ontvangen! We houden optimaal rekening met ieders veiligheid. Daarom zal het museum voorlopig alleen op maandagen scholen ontvangen. Het museum is dan exclusief geopend voor schoolklassen. Op deze manier kunnen we scholen op maandag én dagbezoekers op de overige dagen veilig ontvangen.

Het is onze maatschappelijke opdracht om bezoekers te laten ontdekken wat het belang is van wetenschap voor het leven van nu. Met onze tijdelijke tentoonstelling Besmet! over epidemieën vroeger en nu zijn we actueler dan ooit. Daarom concentreren we onze onderwijsprogramma’s rond het thema gezondheid en is alleen het onderwijsprogramma 'Gezondheid & ziekte, vroeger en nu' voor groep 7-8 voor het primair onderwijs beschikbaar, maar wel gratis voor alle scholen in de regio Holland-Rijnland! 

Met vriendelijke groet,

Team Educatie
Rijksmuseum Boerhaave
Gezondheid en ziekte: groep 7-8
In het onderwijsprogramma Gezondheid en ziekte maken leerlingen hun eigen medisch dossier. Ze gebruiken moderne instrumenten om metingen te doen aan hun eigen lichaam. Leerlingen ontdekken dat de dokter niet enkel let op het landelijke gemiddelde, maar vooral op de standaard meetwaarden van de patiënt. Een beetje afwijken kan best gezond zijn, want ieder lichaam is anders. In het museum voeren de leerlingen opdrachten uit. Ze ervaren hoe de medische wetenschap zich ontwikkeld heeft en hoe de artsen van vroeger patiënten hielpen.
Meer informatie
Ontwikkeling online tour
De afgelopen periode is hard gewerkt om het museum te fotograferen zodat ook vanuit de klas het museum bezocht kan worden. In een interactieve tour is het mogelijk om virtueel door het museum te lopen aan de hand van 360-graden foto's. Ook zullen er binnenkort kleine opdrachten bij komen om meer te weten te komen over wetenschap.

Het platform is nog in ontwikkeling daarom zijn we erg benieuwd naar de eerste ervaringen en hoe we het platform voor jou als leerkracht het beste op jouw wensen kunnen laten aansluiten. Wil je jouw feedback delen? Stuur ons een mail!
Meer opdrachten voor thuis
We hebben veel leuke opdrachten en proefjes ontwikkeld die ook in de klas te gebruiken zijn. Kinderen ontdekken zo van alles over de wereld van de wetenschap en komen meer te weten over gezondheid en ziekte door bijvoorbeeld zelf een stethoscoop of een zalfje te maken. Ze leren meer over röntgen en ontdekken in een filterproef meer over de werking van je nieren.
Bekijk alle opdrachten
Facebook  Twitter  Youtube info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je hier afmelden.

Stuur deze e-mail door naar een vriend of vriendin
Verzorgd door MailingLijst