Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 25-03-2021

Nieuwsbrief Primair Onderwijs - maart 2021

Onderwijsnieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave - basisonderwijs  maart 2021
Schateiland in Rijksmuseum Boerhaave chirurgijnsportret met logo
Beste leerkracht,
Vanwege het coronavirus is het museum nog even dicht en is het dus niet mogelijk om schoolgroepen te ontvangen. Desondanks zijn wij volop bezig met het ontwikkelen van online lesmateriaal dat aansluit bij het vakgebied Wetenschap en Technologie (W&T). Daarnaast sluit het materiaal aan bij de aanbodsdoelen in het primair onderwijs.

We zijn op korte termijn op zoek naar enthousiaste testleraren die dit voorjaar ons online aanbod Boerhaave360 willen testen. Ook zoeken wij testklassen voor .

Wij bieden drie manieren aan om bij ons online een les te volgen:
Boerhaave360
In deze online omgeving bezoek je het complete museum vanaf de computer. Leerlingen gaan tijdens de interactieve VR-tour zelf op onderzoek uit en leren over de objecten van het museum. Bij de objecten beantwoorden ze vragen. Geschikt voor groep 6 t/m 8.
Meer lezen
Online Rondje Wetenschap
Bezoek Rijksmuseum Boerhaave vanuit huis met Online Rondje Wetenschap. Een museumdocent belt met een videoverbinding vanuit het museum met een klas en neemt de leerlingen mee door het museum. Zo bekijk je het museum vanuit de klas, heb je de kans om al je vragen te stellen, doe je leuke opdrachten die we samen uitvoeren tijdens de livestream en bekijken we objecten van dichtbij! De les duurt 40 minuten. Geschikt voor groep 6 t/m 8.
Meer lezen
Ik weet 't!
In 2021 maakt Rijksmuseum Boerhaave video’s die aansluiten bij de aanbodsdoelen in het primair onderwijs. In de video’s leren leerlingen meer over bepaalde objecten in onze collectie en worden ze uitgedaagd om iets te maken of te onderzoeken. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn zintuigen (Ziekte & Gezondheid), zwaartekracht (Armillairsfeer, Sphaera) en lenzen (Huygens). Ik weet 't! is geschikt voor groep 6 t/m 8.
Meer lezen
Ben je geïnteresseerd om ons online aanbod te testen?
Neem dan contact op met onze medewerker front office via reservering@rijksmuseumboerhaave.nl of telefonisch via 071-7519962. We zijn op maandag t/m woensdag telefonisch bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

Met vriendelijke groet,

Team Educatie
Rijksmuseum Boerhaave
Facebook  Twitter  Youtube info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je  afmelden.