Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 02-10-2020

Nieuwsbrief oktober | Leer meer over Johannes Swammerdam op vrijdag 9 oktober

Leer meer over Johannes Swammerdam op vijrdag 9 oktober oktober 2020
 Ticketverkoop besmet mail
Veilig bezoek aan het museum
In het museum volgen we de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de Museumvereniging. We adviseren het dragen van een mondkapje, maar stellen dit niet verplicht. Wel werken we met tijdsloten met een maximale capaciteit om de 1,5 meter afstand voor bezoekers en medewerkers te kunnen garanderen. Hierdoor kunnen we minder mensen toelaten dan normaal en is het noodzakelijk vooraf een ticket te reserveren. 
Meer informatie en reserveren
Wie was Johannes Swammerdam?
Als onderzoeker heeft Johannes Swammerdam altijd in de schaduw gestaan van Antonie van Leeuwenhoek. Naar aanleiding van een prachtige schenking van het boek Historia insectorum generalis, ofte algemeene verhandeling van de bloedelose dierkens van Johannes Swammerdam geven we een presentatie over deze onderzoeker en zijn bijzondere werk. De presentatie vindt plaats op vrijdagmidag 9 oktober. Het is mogelijk de lezing in het museum of online bij te wonen.
Meer informatie en aanmelden
Herfstvakantie in het museum
Workshops, een schateiland, waterspeeltuin en nog veel meer. Deze herfstvakantie is er in Rijksmuseum Boerhaave heel veel te beleven! Knutsel je eigen snavelmasker in elkaar of maak je eigen hoestdrank. Bekijk de bijzondere videoshow in het anatomisch theater of ga het museum in met de Canon-speurtocht.

Gedurende de herfstvakantie (10 t/m 25 oktober) is het museum extra geopend op maandag van 10.00 tot 17.00 uur.
Meer informatie
Lowlands Science winnaar Irispenning
De Irispenning 2020 wordt komende maandag 5 oktober uitgereikt aan Lowlands Science op de Avond van Wetenschap & Maatschappij. De uitreiking is maandag vanaf 17.30 uur te volgen via een livestream. De prijs is een initiatief van Rijksmuseum Boerhaave, NEMO Science Museum en Teylers Museum om excellente wetenschapscommunicatie te bekronen.
Meer informatie
Ziek door dieren
De derde aflevering van de podcast bij Besmet! staat in het teken van zoönosen. In de nieuwe aflevering 'ziek door dieren' behandelen we de uitbraak van Q-koorts in Brabant, die uiteindelijk de grootste uitbraak van Q-koorts wereldwijd werd. 
Luister de podacst nu!
Salonlezingen bij Besmet
Rijksmuseum Boerhaave organiseert in het najaar een reeks themalezingen die aansluiten op de tentoonstelling Besmet! In de Salonlezingen leren bezoekers meer over de uitbraak van epidemieën vroeger en nu. Zaterdagmiddag 31 oktober geeft prof. Daniel Curtis een Engelstalige lezing over de Pest. De voertaal verschilt per lezing tussen Nederlands en Engels. Alle salonlezingen zijn gratis te volgen via een live stream.
Meer informatie en aanmelden
Facebook  Twitter  Youtube info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je  afmelden.