Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 24-11-2020

Nieuwsbrief Middelbaar Beroeps Onderwijs - november 2020

Rijksmuseum Boerhaave
Onderwijsnieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave - middelbaar beroeps onderwijs november 2020
Nieuwsbrief mbo verkleind
Beste docent,
Rijksmuseum Boerhaave kan weer groepen studenten ontvangen. We houden optimaal rekening met ieders veiligheid. Daarom zal het museum voorlopig alleen op maandagen scholen ontvangen. Het museum is dan exclusief geopend voor het onderwijs. Op deze manier kunnen we scholen op maandag én dagbezoekers op de overige dagen veilig ontvangen.

Het is onze maatschappelijke opdracht om bezoekers te laten ontdekken wat het belang is van wetenschap voor het leven van nu. Met onze tijdelijke tentoonstelling Besmet! over epidemieën vroeger en nu zijn we actueler dan ooit. Daarom concentreren we onze onderwijsprogramma’s momenteel vooral rond het thema gezondheid.

Het volledige onderwijsaanbod is te vinden op onze website.

Met vriendelijke groet,

Team Educatie
Rijksmuseum Boerhaave
Nieuw: Besmet!
Welke inzichten bieden historische epidemieën voor de toekomst van jouw werk in de zorg? En welke oplossingen biedt de wetenschap?

In de tentoonstelling Besmet! gaan studenten zelfstandig aan de slag met opdrachten waarin ze meer leren over de werkwijze van medisch personeel vroeger. Ze maken kennis met infectieziektes en de impact daarvan op het leven van eenieder en de impact op de wereld. Het coronavirus is voor iedereen een helder voorbeeld. Studenten leren in de tentoonstelling hoe mensen in de zorg, wetenschappers en burgers vroeger maar ook vandaag de dag omgaan met epidemieën.

Meer informatie
Podcast Besmet!
Deze zesdelige podcast bij de tentoonstelling Besmet! vertelt over de uitbraken van epidemieën vroeger en nu. Met persoonlijke verhalen over onze samenleving in deze turbulente tijd. Wetenschappers trekken opmerkelijke parallellen tussen die actuele verhalen en inzichten uit de geschiedenis.
Meer informatie
Handen uit je mouwen
Tijdens het werk in de zorg is het niet alleen van belang om kennis te hebben van anatomie en fysiologie. Het is ook belangrijk om hygiënisch te werken. Anatomie, fysiologie en hygiëne zijn onderwerpen die niet alleen actueel zijn, maar ook een lange geschiedenis hebben. Tijdens het lesprogramma Handen uit je mouwen, anatomie en hygiëne door de tijd heen leren studenten over deze onderwerpen. In teamverband maken ze opdrachten waarin deze onderwerpen een rol spelen. Hierbij onderzoeken de studenten een skelet, spelen een antibioticaresistentie-spel en vergelijken medische apparatuur. Vervolgens gaan de studenten aan de slag met opdrachten in de tentoonstelling waar ze meer leren over de geschiedenis van medische kennis.
Meer informatie
Facebook  Twitter  Youtube info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je hier afmelden.

Stuur deze e-mail door naar een vriend of vriendin
Verzorgd door MailingLijst