Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 25-03-2021

Nieuwsbrief Middelbaar Beroeps Onderwijs - maart 2021

Onderwijsnieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave - middelbaar beroeps onderwijs maart 2021
Nieuwsbrief mbo verkleind
Beste docent,
Vanwege het coronavirus is het nu even niet mogelijk om schoolgroepen in het museum te ontvangen. Desondanks zijn wij volop bezig met het ontwikkelen van (online) lesmateriaal dat aansluit bij de bètavakken. Het museum en de tentoonstelling Besmet! zijn bijvoorbeeld digitaal te bezoeken en dat kan een leerzame én leuke toevoeging aan een van de lessen zijn.

Met vriendelijke groet,

Team Educatie
Rijksmuseum Boerhaave
Bezoek het museum virtueel
Maak een 360-graden tour door Rijksmuseum Boerhaave. Niet alleen de vaste presentatie, maar ook de tijdelijke tentoonstelling Besmet! is virtueel te bezoeken. Door te klikken op kubussen kun je meer te weten komen over verschillende objecten. Een instructievideo vind je bij de virtuele entree van het museum.

Speciaal voor leerlingen en studenten is een interactieve VR-tour met vragen ontwikkeld over de vaste presentatie (PO) en Besmet! (VO en MBO).
Meer informatie
Rijksmuseum Boerhaave Online
Benieuwd naar alle online materialen die ontwikkeld zijn? Neem dan een kijkje op onze website. Hier vind je opdrachten, video's en online tours voor verschillende niveau's. We inspireren je graag.

Kunnen we ondersteunen in de ontwikkeling van (online) lesmateriaal dat aansluit op de vakgebieden wetenschap, gezondheid en/of biologie? Laat het ons weten via info@rijksmuseumboerhaave.nl! We verkennen graag de mogelijkheden.
Meer informatie
Podcast Besmet!
Deze zesdelige podcast bij de tentoonstelling Besmet! vertelt over de uitbraken van epidemieën vroeger en nu. Met persoonlijke verhalen over onze samenleving in deze turbulente tijd. Wetenschappers trekken opmerkelijke parallellen tussen die actuele verhalen en inzichten uit de geschiedenis. Op 1 april staat de laatste aflevering in deze reeks online. 
Meer informatie
Facebook  Twitter  Youtube info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je  afmelden.