Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 26-01-2021

Nieuwsbrief januari

Rijksmuseum Boerhaave
Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave januari 2021
 139584413 3959366137431058 3171262392600574194 o
Musea hebben Vrienden nodig
Wel eens overwogen om Vriend van Rijksmuseum Boerhaave te worden? Met de steun van de Vrienden van Rijksmuseum Boerhaave kunnen wij het belang van de wetenschap onder de aandacht brengen bij een breed publiek, nu en in de toekomst. U kunt ons ook steunen door een donatie te doen. Op dit moment kunnen wij alle steun heel goed gebruiken. Wij danken u voor uw betrokkenheid.
Eerste ampul coronavaccin naar Rijksmuseum Boerhaave
Geweldig nieuws! De ampul van de allereerste vaccinatie tegen Covid-19 is voor ons museum. We zijn er trots op dat we deze belangrijke mijlpaal in onze geschiedenis mogen toevoegen aan de rijkscollectie. Binnenkort te zien in onze tentoonstelling Besmet!
Meer lezen over Besmet!
Tip! Collegereeks MuseumJeugdUniversiteit
Ondanks de lockdown kun je nog steeds allerlei leuke online colleges volgen. Bij de MuseumJeugdUniversiteit collegereeks van Rijksmuseum Boerhaave (21 februari t/m 20 juni) gaat het over alle gezichten van de wetenschap. Van aangepast DNA en ontploffende sterren, tot unieke elektronenmicroscopen en complottheorieën. Voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Er zijn nog wat plekken vrij in de zaal, of schrijf je in voor de livestream.
Meer lezen en inschrijven
Lezingenreeks bij Besmet! i.s.m. Studium Generale
In samenwerking met Rijkmuseum Boerhaave organiseert Studium Generale vanaf februari een lezingenreeks rondom de tentoonstelling Besmet! De lezingenreeks kijkt naar de oorzaken en gevolgen van besmettingen, in de breedste zin van het woord. Verschillende sprekers zullen uiteenlopende onderwerpen behandelen: Wat doet ‘kunst’ voor de mens? Sterft de banaan uit? Hoe ging men vroeger om met epidemieën zoals pest en pokken? De vier lezingen vinden om de week plaats op vrijdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur.
Meer lezen en inschrijven
'Type 1 diabetes de wereld uit' verlengd
De pop-up tentoonstelling over diabetes die Rijksmuseum Boerhaave samen met JDRF ontwikkelde is verlengd t/m 9 mei 2021. 
Meer lezen
In memoriam: Martinus Veltman
Op 4 januari jongstleden overleed Nobelprijswinnaar Martinus Veltman op 89-jarige leeftijd. In 1999 ontving hij samen met Gerard 't Hooft de Nobelprijs voor de Natuurkunde voor zijn baanbrekende werk naar het samenbrengen van twee van de vier fundamentele natuurkrachten. In onze eregalerij voor Nederlandse Nobelprijswinnaars staat een door Veltman zelfgebouwde computer uit 1988.
Meer lezen
Facebook  Twitter  Youtube info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je hier afmelden.

Stuur deze e-mail door naar een vriend of vriendin
Verzorgd door MailingLijst