Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 15-12-2020

Nieuwsbrief december | Ontdek Rijksmuseum Boerhaave vanuit huis

Ontdek Rijksmuseum Boerhaave vanuit huis december 2020
 Original
Ontdek Rijksmuseum Boerhaave vanuit huis
Naar aanleiding van de toespraak van gisteravond is ons museum nu even dicht. We zien er naar uit u weer te ontvangen vanaf woensdag 20 januari. In de tussentijd ontdek je ons museum gemakkelijk vanuit huis, bijvoorbeeld met de online rondleiding van conservator Mieneke te Hennepe door Besmet!
Boerhaave Biografie Prijs 2021
De inschrijvingen voor de Boerhaave Biografie Prijs 2021 zijn geopend. De prijs is een initiatief van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) en Rijksmuseum Boerhaave. De prijs bekroont de auteur van een biografie van een wetenschapper of de uitgave van de wetenschappelijke correspondentie van een wetenschapper. Voordrachten kunnen worden ingediend tot 1 februari 2021.
Lees meer
Podcast over hiv en aids
De vierde aflevering van de podcast bij Besmet! staat in het teken van hiv en aids. In de nieuwe aflevering vertellen Roel Coutinho en Jaap Goudsmit, pioniers op het
gebied van hiv-onderzoek en -bestrijding, over de ingrijpende beginjaren. En Niels de Konink neemt je mee in zijn indrukwekkende verhaal.
Beluister de podcast
YouTube live stream Jaap van Dissel
Afgelopen zaterdag vertelde Jaap van Dissel vanuit Rijksmuseum Boerhaave over de bestrijding van het coronavirus. Hij gaf een heldere update waar we nu staan. Heb je dit gemist? Geen probleem. De live-stream van de lezing is via deze button terug te kijken. 
Lezing terugkijken
Een briljant meetinstrument
Rijksmuseum Boerhaave verwierf recent een prent met daarop een uitvinding van Christiaan Brunings (1736-1805), de eerste president van Rijkswaterstaat. De prent toont een schematische weergave en zijaanzichten van een briljant instrument om stroomsnelheden in rivieren te meten. Zijn metingen worden nog steeds gebruikt voor de wetenschap en het beheer van de Rijndelta in Nederland.  Conservator Tiemen Cocquyt maakte er een leerzame video over.
Bekijk de video
Kidsproof 2021!
Hoera! Rijksmuseum Boerhaave is wederom uitgeroepen tot Kidsproof museum! Alle bij de Museumvereniging aangesloten musea die in de afgelopen inspectieperiode 60 of meer inspecties hebben ontvangen en daarbij van de kinderen een gemiddeld cijfer van minimaal een 8 hebben behaald, mogen zich kidsproof noemen. Rijksmuseum Boerhaave ontving met 84 inspecties maar liefst een 8,4 als rapportcijfer!
Facebook  Twitter  Youtube info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je  afmelden.