Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 07-04-2022

Mogen we het Janssen COVID-19 vaccin een 'Leids vaccin' noemen?

Rijksmuseum Boerhaave
‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave April 2022
Nieuwsbrief header
Mogen we het Janssen COVID-19 vaccin een 'Leids vaccin' noemen?
Op zaterdag 9 april schetst Hanneke Schuitemaker (Janssen Nederland) in een persoonlijk verhaal hoe op het Leiden Bio Science Park de grondslag werd gelegd voor één van de vaccins die ingezet worden om de coronapandemie te beteugelen. En ja, we mogen best van een 'Leids' vaccin spreken. Schrijf je nú in voor deze lezing die je niet wilt missen.

Toen in het begin van de coronapandemie de vliegtuigen massaal aan de grond bleven, konden de Leidse onderzoekers die koortsachtig werkten aan de ontwikkeling van het Janssen COVID-19 vaccin terugvallen op de lokale wetenschappelijke infrastructuur om het werk gaande te houden.
Schrijf je nu in
James Webb Space Telscope Event
In samenwerking met Ewine van Dishoeck en haar team organiseren we op maandag 18 april (Tweede Paasdag) in het museum dit evenement om te laten zien hoe belangrijk de James Webb telescoop is. Voor ons en Leiden ontzettend relevant, er zijn bij de ontwikkeling ervan namelijk hele belangrijke bijdragen geleverd door Leidse wetenschappers! Er is deze dag een uitgebreid lezingenprogramma door betrokken wetenschappers en ook speciale activiteiten voor kinderen (bouw je eigen LEGO-Webb!).
Bekijk alle activiteiten
Wetenschap, stad en park door Cor Smit en Jorrit Smit
Sinds de jaren tachtig hebben talloze gemeenten en universiteiten geprobeerd braakliggend terrein tot wetenschapspark om te toveren. Een bordje, heipaal en subsidiekraan verder droeg zo’n gebied ineens de belofte van innovatie en vooruitgang, winst en werkgelegenheid. Waarom werden deze ruimtes wereldwijd als ‘park’ vormgegeven? En voor wie levert dit eigenlijk waardevolle kennis op? Op zaterdag 23 april vertellen Cor Smit en Jorrit Smit je er meer over.
Nu inschrijven
Nationale Museumweek 2022
Rijksmuseum Boerhaave heeft dit weekend een aantal leuke activiteiten gepland tijdens de Nationale Museumweek. Sluit aan bij een van de rondleidingen: Door de ogen van de wetenschapper, schrijf je in voor de lezing van Hanneke Schuitemaker over het Leidse COVID-19 vaccin of bekijk de wereld van héél dichtbij in de workshop microscopie (leuk voor álle leeftijden).
Programma bekijken
Waterland is weer open!
In Waterland Boerhaave maal je een polder droog en los je bootjes in de haven! Steek zelf je handen uit de mouwen en ontdek de eigenschappen van water! Alle speelelementen van de waterbaan beïnvloeden elkaar. Om te polderen moet je samenwerken! Spelenderwijs maken de kinderen ook kennis met principes uit de wetenschap en de techniek.
Meer over Waterland
Air quality from space: indicator of human activity
In samenwerking met het Lorentz Center organiseert Rijksmuseum Boerhaave de Lorentz lezing "Air quality from space: indicator of human activity". De Engelstalige lezing op 12 april wordt gegeven door Prof. Dr. P.F. Levelt. Tijdens de lezing wordt geschetst wat de belangrijkste onderzoeksvragen zijn op het gebied van atmosferisch klimaat, en het belang voor luchtkwaliteit en het klimaatbeleid.
Meer over de Lorentzlezing
1 2 3 4 5
info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je hier afmelden.

Stuur deze e-mail door naar een vriend of vriendin
Verzorgd door MailingLijst