Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 15-10-2021

Machtige Verzamelingen weer open voor publiek

Rijksmuseum Boerhaave
‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave oktober 2021
Nieuwsbrief header
Herfstvakantie = Museumkidsweek!
Elke jaar kiezen kinderen t/m 12 jaar de leukste Kidsproof musea van Nederland. En het inspectiejaar loopt bijna af! Helpt jouw (klein)kind ons nog kidsproof te worden? Bezoek tijdens de Museumkidsweek – 16 t/m 31 oktober – samen Rijksmuseum Boerhaave en kijk goed om je heen. Is er genoeg te doen voor kinderen? Wat zou jouw kind veranderen als het directeur was? Er zijn allerlei leuke activiteiten en workshops waar je aan mee kunt doen, zoals je eigen snavelmasker maken, een machtige microbe tekenen of de elektriseermachine bedienen in Machtige Verzamelingen! Stuur je inspectie t/m 31 oktober in via www.museumkidsweek.nl of de MuseumKids-app en maak kans op mooie prijzen!
Bekijk alle activiteiten
Opening Machtige Verzamelingen
Rijksmuseum Boerhaave geeft Herman Boerhaave een prachtig podium in de nieuw ingerichte zalen van Machtige Verzamelingen. Niet alleen krijgt de naamgever van het museum een eigen zaal, om het verhaal te completeren is een familieportret van Herman Boerhaave uit de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam toegevoegd aan de tentoonstelling. Tot slot krijgt een deel van de omvangrijke Zuylenburgh Collectie een prominente en vaste plek in het museum.
Tickets boeken
Marion Koopmans ontvangt Irispenning
De afgelopen anderhalf jaar heeft Marion Koopmans een enorm grote rol gespeeld in de communicatie over de wetenschap achter de coronapandemie. Daarvoor ontving zij op 4 oktober uit handen van demissionair minister Ingrid van Engelshoven de Irispenning 2021, de prijs voor excellente wetenschapscommunicatie. Initiatiefnemers van de Irispenning zijn wetenschapsmusea NEMO Science Museum, Teylers Museum en Rijksmuseum Boerhaave.
Nieuw licht op van Leeuwenhoek's lensjes
Recent onderzoek van Rijksmuseum Boerhaave en de TU Delft heeft het mogelijk gemaakt binnenin de kleine instrumentjes van Van Leeuwenhoek te kijken. Daarbij stuitten ze op een verrassing, die nieuw licht werpt op Van Leeuwenhoeks werkwijze, èn op de superioriteit van zijn microscoopjes. Hoe Van Leeuwenhoek erin slaagde zulke kwalitatieve lensjes te maken, is namelijk lange tijd een raadsel gebleven. In deze publiekslezing vertelt conservator Tiemen Cocquyt er alles over.
Aanmelden voor de lezing
Nieuwe reeks Salonlezingen
Rijksmuseum Boerhaave organiseert een reeks themalezingen die aansluiten op de tentoonstelling Besmet! In de Salonlezingen leren bezoekers meer over de uitbraak van epidemieën vroeger en nu. We zijn blij met de sprekers in deze nieuwe najaarsreeks, de lezingen worden gegeven door: Hanneke Schuitemaker, Marcel Levi en Eddy Houwaart.
De lezingen zijn gratis bij te wonen met een geldig entreebewijs of online via livestream. De lezingen vinden plaats op zondagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur. 
Verder lezen & aanmelden
Facebook  Twitter  Youtube info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je hier afmelden.

Stuur deze e-mail door naar een vriend of vriendin
Verzorgd door MailingLijst