Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 21-09-2021

Je museumbezoek vanaf 25 september

Rijksmuseum Boerhaave
‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave eind september 2021
Headerafbeelding nieuwsbrief
Je museumbezoek na 25 september
Vanaf 25 september vervallen de eerder gestelde coronamaatregelen. We houden ons aan de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de Museumvereniging. Reserveren voor een tijdslot hoeft niet meer, maar kan nog steeds via deze link. Een mondkapje dragen hoeft ook niet meer, maar mag natuurlijk nog wel. Wij blijven onze extra schoonmaakrondes hanteren. Daarnaast vind je in het museum desinfectiezuilen, waar je telkens je handen of een beeldscherm kunt ontsmetten.

Het museum is open: De vaste collectie, het Anatomisch Theater, de tijdelijke tentoonstelling Besmet!, de familietentoonstelling Schateiland en natuurlijk de waterspeeltuin. Ook zijn het museumcafé en de museumwinkel open. We kijken er naar uit je binnenkort te ontvangen!
Een nieuwe Lorentz lezing
Op dinsdag 5 oktober organiseren wij samen met het Lorentz Center de lezing "Animal testing – the Dutch transition". Deze Engelstalige lezing wordt gegeven door prof. Jan-Bas Prins. Hij is hoogleraar Proefdierwetenschappen en Hoofd van de Centrale Proefdierfaciliteit van het LUMC. Zijn onderzoek en onderwijs richten zich op het vervangen, verminderen en verfijnen van dierproeven. In zijn lezing zal hij helder en eerlijk vertellen over dierproeven.
Meer informatie & aanmelden
Weekend van de Wetenschap
Op 2 & 3 oktober 2021 is het weer Weekend van de Wetenschap. Kinderen mogen overal in Nederland een kijkje achter de schermen nemen bij organisaties in de wereld van wetenschap en techniek. Door de jaarlijkse viering van het Leids Ontzet zijn er in ons museum dit keer geen activiteiten. Maar we hebben een aantal leuke online activiteiten toegevoegd aan de website van Weekend van de Wetenschap. Of bezoek een van de andere deelnemende instellingen!
Ontdek de wetenschap
Leerling maakt molen na
Een leerling van het Da Vinci College Leiden heeft vorige week een zelfgemaakte replica van een poldermolen overhandigd aan museumdirecteur Amito Haarhuis. Luuk Gersterkamp ontwikkelde de replica tijdens het vak onderzoek & ontwerp van het technasium en gebruikte de molen uit het museum als inspiratie.
Bekijk het onderwijsaanbod
Het Cultuurkwartier Leiden
Rijksmuseum Boerhaave bevindt zich in het hart van het Cultuurkwartier Leiden. Cultuur, wonen en ondernemen komen er samen. Woont of werkt u hier ook? Kom dan op 22 september naar de meedenk-sessie over de invulling van de buitenruimte.
Aanmelden Meedenksessie
Facebook  Twitter  Youtube info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je hier afmelden.

Stuur deze e-mail door naar een vriend of vriendin
Verzorgd door MailingLijst