Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 04-03-2022

Gratis Science meets Business borrel, met lezing over (kunstmatige) nieren

Rijksmuseum Boerhaave
‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave maart 2022
Nieuwsbrief header
The Past, Present & Future of the Artificial Kidney
Nieuw op de agenda! Op donderdag 10 maart is Science meets Business Leiden te gast bij Rijksmuseum Boerhaave voor een lezing over de nieren. Het falen van vitale organen (zoals de nieren) is lange tijd een uitdaging geweest voor de geneeskunde. Door de ontwikkeling in de biologie en techniek zijn er steeds meer mogelijkheden om ontbrekende functies te herstellen. Verleden, heden en toekomst van de (kunstmatige) nieren komen aan bod. 

Sprekers: Herman Broers, Jasper Boomker, Marlon de Haan en Asel Arykbaeva. Schrijf je in voor deze gratis lezing en borrel, waarin science en business elkaar treffen.
Reserveer je plek
Leiden in wetenschappelijke levens
Wetenschap is universeel, maar toch maakt het uit waar een wetenschapper woont. Welke rol speelde Leiden in het leven van Hendrik Antoon Lorentz, Frederik Kaiser en het echtpaar Paul Ehrenfest en Tatiana Afanassjewa? En wat betekenden zij voor Leiden. Drie biografen spreken over hun hoofdpersonen, in een bijeenkomst waarin wetenschap en literatuur samenkomen.

Wanneer: zaterdag 12 maart 14:30 - 16:00 uur
Meer weten? Klik hier
Waterland opent binnenkort!
De dagen worden langer, de narcissen bloeien en dat kan maar één ding betekenen... De lente komt eraan! De voorbereidingen zijn dus ook in volle gang om de waterspeeltuin in de historische binnentuin weer te openen. De laatste controles worden uitgevoerd, de terrastafeltjes krijgen een plekje en we draaien de waterkraan weer open... Vanaf 1 april is het zover: je kunt weer spelen en spetteren in Waterland Boerhaave!
Meer waterpret
De vorm van de verzameling: Universitaire collecties en academische dromen
De collecties die de Leidse universiteit vanaf het begin aanlegde, vormden een heel zichtbare representatie van de universiteit in de stad. Maar ze waren ook de uitdrukking van een universitair ideaal. De lezing van Willem Otterspeer op zaterdag 26 maart gaat in op de ontwikkeling van collecties en wetenschapsideaal in de vroegmoderne en moderne tijd. Hoe verhouden deze zich tot de huidige academische praktijk?
Meer informatie vind je hier
#