Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 18-12-2021

Familietentoonstelling Spelen met Wiskunde is terug!

Rijksmuseum Boerhaave
‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave december 2021
Nieuwsbrief header
Bezoek Rijksmuseum Boerhaave tijdens de kerstvakantie
In de vakanties staan families met kinderen centraal in onze programmering. Zo ook in deze de kerstvakantie. Wat organiseren we dit keer? Kinderen kunnen een eigen pestsnavelmasker of een microbe kerstbal maken. Je kunt ook op pad gaan in het museum met de Dokterstas, de Wiskunde koffer of de Canon-speurtocht. Vanaf zaterdag 18 december is de familietentoonstelling Spelen met Wiskunde weer geopend voor publiek! Ontdek wat er in Rijksmuseum Boerhaave is te beleven.
Bekijk het programma
Spelen met Wiskunde weer open!
Op woensdag 15 december bezocht de Leidse hoogleraar en wiskundige Ionica Smeets de tentoonstelling en deed ze alle interactieve spellen en proefjes die er deel van uitmaken. Wat haar betreft is ‘Spelen met wiskunde’ geslaagd voor de test en klaar voor bezoekers. Enne.... wiskunde saai? Echt niet! Kom het zelf ontdekken, dan denk je daarna vast anders over wiskunde.
Meer informatie
Geef Vriendschap cadeau
Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Overweeg dan eens om een Vriendschap cadeau te geven: je kunt iemand vriend maken van Rijksmuseum Boerhaave. Je maakt de ontvanger blij met een jaar lang gratis toegang tot het museum, tot boeiende en inspirerende lezingen, interessante webinars en uitnodigingen voor exclusieve Vriendenactiviteiten.
Steun het museum
Besmet!
De spraakmakende tentoonstelling ‘Besmet!’ gaat over de uitbraken van besmettelijke ziekten en hoe die het leven kunnen ontwrichten. Wegens succes is de tentoonstelling verlengd! Ook tijdens de kerstvakantie is Besmet! te bezoeken, boek je tickets voorafgaand aan je bezoek om zeker te zijn van een plekje. En wil je alvast een voorproefje van de tentoonstelling zien? Conservator Mieneke te Hennepe geeft in 12 minuten een interessante digitale rondleiding door de tentoonstelling.
Bekijk de rondleiding
James Webb lanceringsevenement
Binnenkort wordt de ruimtetelescoop James Webb gelanceerd, de opvolger van de Hubble ruimtetelescoop die al sinds 1990 als een kunstmaan om de aarde draait. Volgens Ewine van Dishoeck, de wereldberoemde Leidse sterrenkundige, is dit een belangrijke mijlpaal in de moderne sterrenkunde. En om de lancering te vieren, organiseert de Leidse Sterrewacht binnenkort lezingen in ons museum, wanneer een datum bekend is volgt meer informatie per nieuwsbrief. Vanaf deze week is ook een schaalmodel van de James Webb Telescoop in onze foyer. Het schaalmodel zal de hele kerstvakantie te bezichtigen zijn.
Facebook  Twitter  Youtube info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je hier afmelden.

Stuur deze e-mail door naar een vriend of vriendin
Verzorgd door MailingLijst