Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 01-09-2021

Een nieuwe reeks colleges voor kinderen gaat bijna van start

Rijksmuseum Boerhaave
‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave september 2021
Headerafbeelding nieuwsbrief
Heb je de tentoonstelling Besmet! nog niet bezocht? Wacht niet te lang...
De spraakmakende tentoonstelling Besmet! gaat over de uitbraken van besmettelijke ziekten en hoe die het leven kunnen ontwrichten. Ook sluit de tentoonstelling aan bij de recente uitbraak van het coronavirus en bij de maatschappelijke discussie over de vaccinatiegraad. 

De tentoonstelling is nog maar een aantal maanden te zien in het museum. Alvast een preview krijgen van wat je te wachten staat? Conservator Mieneke geeft je graag een korte rondleiding door de tentoonstelling.
Bekijk de rondleiding
Open Monumentendagen op 11 & 12 september
In het weekend van 11 en 12 september is het Open Monumentendag. Rijksmuseum Boerhaave organiseert op deze dagen tal van activiteiten. Het thema van dit jaar is 'Mijn monument is jouw monument'. Toegang tot het museum is tijdens de Open Monumentendagen gratis, maar het reserveren van een tijdslot is wel noodzakelijk.

Tijdens de Open Monumentendagen zijn er diverse boeiende rondleidingen door het museum, staan de Junior Museumexperts voor je klaar om te vertellen over hun favoriete objecten en geeft bouwhistoricus Jan Dröge een interessante lezing over 'Bouwen voor besmettelijke ziekten in Leiden'.
Bekijk het hele programma hier
Nieuwe reeks colleges voor kinderen
In september start er een nieuwe reeks colleges voor kinderen i.s.m. MuseumJeugdUniversiteit! Heb jij thuis kleine onderzoekers rondlopen die altijd nieuwsgierig zijn en graag meer leren over wetenschap? Lees dan snel verder!

Bij de collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit krijgen kinderen van 8 tot 12 jaar uitleg van echte wetenschappers. Er komt van alles aan bod! Van de zoektocht naar buitenaards leven, tot verdwaalde walvissen en wat er gebeurt als je stress hebt. Ontdek deze veelzijdige wereld van de wetenschap!
Meer informatie & aanmelden
Facebook  Twitter  Youtube info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je hier afmelden.

Stuur deze e-mail door naar een vriend of vriendin
Verzorgd door MailingLijst