Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 29-04-2022

Doe mee aan de Life Science & Health Week bij Rijksmuseum Boerhaave

Rijksmuseum Boerhaave
‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave April 2022
Nieuwsbrief header
De meivakantie bij Rijksmuseum Boerhaave
Tijdens de meivakantie (30 april t/m 8 mei) organiseren we leuke activiteiten voor kinderen. Op een leerzame én creatieve manier gaan kinderen aan de slag met gezondheid en ziekte door de eeuwen heen. Knutsel je eigen snavelmasker in elkaar of ga aan de slag met de 'enge' was-je-handen microbe. Ga op ontdekking met de Dokterstas of volg de Wiskunderoute. Bekijk de bijzondere videoshow in het anatomisch theater of ga het museum in met de Canon-speurtocht. Er is in Rijksmuseum Boerhaave voor iedereen iets te beleven.

Ben je bij ons langsgeweest en heb je het leuk gehad? Laat dan een review achter over jouw bezoek via www.museumkids.nl en maak kans op te gekke prijzen!
Bekijk alle activiteiten
Life Science & Health Week
Van 28 mei t/m 5 juni 2022 is het de Life Science & Health Week bij Rijksmuseum Boerhaave. Ga je voor een spannende Science Obstacle Run tijdens de Museumnacht Leiden? Of ontdek je de wereld van héél dichtbij tijdens een van de workshops microscopie?

Tijdens de Life Science & Health week zijn er allerlei leuke én leerzame activiteiten te doen in het museum (voor alle leeftijden).
Bekijk het hele programma
Lezing: Zaad zonder Naam
De laatste jaren regent het schandalen over de spermabank. Omdat DNA-testen steeds gebruikelijker en goedkoper worden, komen feiten boven water waarvan dokters dachten dat ze nooit het licht zouden zien. In de pers gaat de meeste aandacht naar fertiliteitsartsen die vrouwen behandelden met hun eigen sperma.

Waarom deden fertiliteitsartsen dat? Waarom logen ze?
In deze lezing probeert historica Tinne Claes deze vragen te beantwoorden. Zij schreef recent het boek 'Zaad zonder naam' over de geschiedenis van de Belgische spermabank, van de geboorte van de eerste donorkinderen in de late 19de eeuw tot vandaag.
Nu inschrijven
Grote Vragen wordt vernieuwd
Wat heeft de toekomst in petto voor de wetenschap? En wat voor invloed gaat dat op ons leven hebben? Vanaf 19 april is de laatste zaal in de museumroute een tijdje dicht. We werken aan een geheel nieuwe inrichting en invulling van 'Grote Vragen'. Er is een kleine omleiding ingesteld, zodat jij als bezoeker zo min mogelijk last hebt van deze vernieuwing.

Vanaf eind juni kun je je komen verwonderen en verbazen over de Grote Vragen van morgen. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte.
Waterland is weer open!
In Waterland Boerhaave maal je een polder droog en los je bootjes in de haven! Steek zelf je handen uit de mouwen en ontdek de eigenschappen van water! Alle speelelementen van de waterbaan beïnvloeden elkaar. Om te polderen moet je samenwerken! Spelenderwijs maken de kinderen ook kennis met principes uit de wetenschap en de techniek.
Meer over Waterland
1 2 3 4 5
info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je hier afmelden.

Stuur deze e-mail door naar een vriend of vriendin
Verzorgd door MailingLijst