Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 16-06-2022

De nieuwe zaal 'Grote Vragen' is vanaf 24 juni voor iedereen te bezoeken

Rijksmuseum Boerhaave
‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave Juni 2022
Email xpxls
Vanaf 24 juni bij Rijksmuseum Boerhaave: Grote Vragen
Grote Vragen is het nieuwe sluitstuk van de bekroonde vaste presentatie van Rijksmuseum Boerhaave. Grote Vragen is een prikkelende, audiovisuele reis over de rijkdom van de wetenschap nu, en biedt vensters op de toekomst.

Het thema ‘Grote Vragen’ vertelt het verhaal van wat de wetenschap de afgelopen honderd jaar heeft bijgedragen aan waar we nu staan en wat de toekomst in petto heeft. Kunnen we op een nieuwe manier naar ziekte en gezondheid kijken? Hoe houden we de aarde leefbaar? En zijn we alleen in het heelal? Het zijn drie belangrijke vragen uit de tentoonstelling Grote Vragen.
Lees meer over de nieuwe zaal
Virus en Virus
Experts van Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden en het LUMC nemen je op zondag 26 juni 2022 bij Rijksmuseum Boerhaave mee op reis langs twee soorten virussen. Biologische virussen - zoals de griep en natuurlijk het coronavirus - verschillen van virussen die de computer ‘ziek’ maken. Maar er zijn ook overeenkomsten! Wetenschappers Eric Snijder en Peter van der Wijden leren je er alles over...
Nu inschrijven
De wereld in een kabinet
De in benen ringetjes gevatte preparaatjes tonen de drie rijken der natuur in minutieus gerangschikte zaden en wonderschoon ingelegde zeewieren en schelpen. Rijksmuseum Boerhaave had al drie van deze kabinetten in de collectie, die vanwege hun schoonheid en historisch belang allemaal in de vaste opstelling van het museum te zien zijn. Maar wat maakt dit nieuw verworven preparatenkabinet zo bijzonder? En wie kon zich rond 1800 zo’n verfijnd kastje met inhoud veroorloven?

Conservator Mieneke te Hennepe schreef over dit prachtige aanwinst. Lees je mee?
Lees het hele verhaal hier
Laatste kans: Besmet!
De spraakmakende tentoonstelling Besmet! gaat over de uitbraken van besmettelijke ziekten en hoe die het leven kunnen ontwrichten. De tijdelijke tentoonstelling loopt op z'n eind en is nog maar t/m 7 augustus 2022 te zien in het museum. Wil je Besmet! dus nog zien? Wacht dan niet te lang! 

Tijdens het laatste weekend dat Besmet! te zien is, is de Pandemie Preventie Car ook in het museum. De Pandemie Preventie Car is een opvallend karretje van Rijksmuseum Boerhaave. Een tentoonstelling op wielen over pandemie preventie. Hoe kunnen we een volgende pandemie voorkomen?
Waterland is open!
In Waterland Boerhaave maal je een polder droog en los je bootjes in de haven! Steek zelf je handen uit de mouwen en ontdek de eigenschappen van water! Alle speelelementen van de waterbaan beïnvloeden elkaar. Om te polderen moet je samenwerken! Spelenderwijs maken de kinderen ook kennis met principes uit de wetenschap en de techniek.
Meer over Waterland
Het is bijna zomervakantie
Een waterspeeltuin, workshops, een schateiland en nog veel meer. Deze zomervakantie is er in Rijksmuseum Boerhaave heel veel te beleven. Knutsel voor de laatste keer je eigen snavelmasker in elkaar of maak je eigen zeep in het zeepjeslab. En voor de allerkleinsten hebben we ook weer een spannende workshop: Bedenk je eigen zeemonster! Er is natuurlijk nog veel meer te doen deze zomervakantie, dus bekijk snel alle activiteiten op de website. 
Bekijk het hele programma
Vacatures
Heb je interesse om in ons museum te werken? We zoeken altijd naar talent en er staan op dit moment een aantal leuke functies open.

Momenteel zijn wij op zoek naar:
  • Vacature medewerker AV/TD
  • Vacature Museumdocent
  • Vrijwilligersvacature Rondleider
  • Vrijwilligersvacature assistent Educatie
Wil je meer weten of direct solliciteren? Dat kan! De vacatureteksten en meer informatie over de procedure vind je op onze website.
Bekijk de vacatures hier
1 2 3 4 5
info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je hier afmelden.

Stuur deze e-mail door naar een vriend of vriendin
Verzorgd door MailingLijst