Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 09-07-2022

De eerste beelden van de James Webb telescoop: bekijk ze in het museum

Rijksmuseum Boerhaave
‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave Juli 2022
Nieuwsbrief header
James Webb speciaal event: een blik op de eerste beelden!
Een half jaar na lancering is de James Webb telescoop klaar om de eerste kleurenbeelden te laten zien. Op dinsdag 12 juli zullen deze eerste foto’s van de grootste ruimtetelescoop ter wereld door NASA, ESA en CSA vrijgegeven worden tijdens een live tv-uitzending.

In samenwerking met sterrenkundige Ewine van Dishoeck en haar team organiseren we rond de release op dinsdag 12 juli een evenement om te laten zien hoe belangrijk de James Webb-telescoop is voor de wereldwijde sterrenkunde. Voor ons en Leiden is dit uitermate relevant, want Leidse wetenschappers hebben een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling ervan!
Meld je aan & bekijk als eerste de beelden
Publieksdag James Webb telescoop
Weet je zelf nog niet veel van de James Webb, maar ben je wel benieuwd? Wat verwachten we en wat krijgen we straks te zien? Om deze vragen te beantwoorden organiseren we op vrijdag 15 juli samen met Ewine en haar team ook een publieksdag om met jullie te kijken naar de eerste foto’s van de grootste ruimtetelescoop ter wereld. Verder zijn er allerlei activiteiten in het museum om zelf meer te ontdekken over de James Webb. Leuk voor jong & oud!
Nu inschrijven
Denkers, Doeners en Durfals
Het nieuwe topstukkenboek van Rijksmuseum Boerhaave werd gisteren onder grote belangstelling gepresenteerd! Denkers, Doeners, Durfals toont de pareltjes uit onze schatkamer van de wetenschap. Experts van binnen en buiten het museum belichten vanuit verschillende invalshoeken opmerkelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis. Kun je niet wachten om in dit prachtige boek te duiken? Het ligt vanaf vandaag in de museumwinkel of koop 'm via je favoriete boekenwinkel of -website.
Laatste kans: Besmet!
De tijdelijke tentoonstelling Besmet! is nog maar t/m 7 augustus 2022 te zien in het museum. Wil je de tentoonstelling nog bezoeken? Wacht dan niet te lang. Tijdens het laatste weekend van Besmet! is de Pandemie Preventie Car in het museum. Een tentoonstelling op wielen over hoe we een volgende pandemie kunnen voorkomen.
Zomervakantie van start
Een waterspeeltuin, workshops, een schateiland en nog veel meer. Deze zomervakantie is er in Rijksmuseum Boerhaave heel veel te beleven. Knutsel voor de laatste keer je eigen vogelmasker in elkaar of maak zelf zeep in het zeepjeslab. En voor de allerkleinsten hebben we ook weer een spannende workshop: Bedenk je eigen zeemonster! Er is natuurlijk nog veel meer te doen deze zomervakantie, dus bekijk snel alle activiteiten op de website. 
Vier de zomer in het museum
Nieuwe MuseumJeugdUniversiteit colleges
Wetenschappers zien dingen vaak net even anders. Ze willen weten hoe iets werkt, hoe het zit. Ze nemen niets voor lief en blijven altijd vragen stellen. Hoe slim kunnen we robots maken? Gaan spoken en wetenschap samen? Is jouw buurman een crimineel, en hoe bereik je een mega-telescoop? Tijdens de colleges van de Museum Jeugd Universiteit ontdek je verbazingwekkende wereld van de wetenschap.
De zijn alleen voor nieuwsgierige kinderen en verboden voor volwassenen (sorry!).
Duik gauw de collegebanken in
Vernieuwd: Grote Vragen
Grote Vragen is het nieuwe sluitstuk van de bekroonde vaste presentatie van Rijksmuseum Boerhaave. Grote Vragen is een prikkelende, audiovisuele reis over de rijkdom van de wetenschap nu, en biedt vensters op de toekomst. Grote Vragen werd op 23 juni feestelijk geopend door minister Robbert Dijkgraaf en is nu voor iedereen te bezoeken. Stel een vraag en verwonder & verbaas je over het werk van de wetenschap.
Alvast tickets boeken? Dat kan!
1 2 3 4 5
info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je hier afmelden.

Stuur deze e-mail door naar een vriend of vriendin
Verzorgd door MailingLijst