Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 01-08-2021

Bekijk de zomeractiviteiten van het museum en ontdek meer over het TBC-huisje

Rijksmuseum Boerhaave
Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave augustus 2021
Nieuwsbrief header
Kom jij bij ons langs deze zomer?
De vakantie is inmiddels voor alle regio's begonnen! Er is voor jong én oud van alles te doen in het museum deze zomer. Kom bijvoorbeeld lekker spetteren in Waterland of ga op expeditie naar Schateiland... Ook hebben we twee leuke vakantieworkshops voor je klaarstaan. Kleur bijzondere bacteriën of maak een spannend masker zoals de pestdokters in de 17e eeuw.

Wil je weten wat en wanneer je kunt ontdekken of wil je alvast een tijdslot boeken? Neem een kijkje op de website:
Bekijk alle zomeractiviteiten
Vooroorlogs TBC-huisje
Op 8 juli opende in de binnentuin van het museum het volledig gerestaureerde vooroorlogse TBC-huisje. Rijksmuseum Boerhaave transformeerde het huisje tot een historische kijkdoos met meubilair, foto en film die meer inzicht geven aan de behandelingen van destijds. De blik op het verleden is aangevuld met informatie van actueel medisch onderzoek naar het opsporen, de bestrijding en de genezing van TBC.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?
Lees hier verder
Open Monumentendagen op 11 & 12 september
In het weekend van 11 en 12 september is het Open Monumentendag. Rijksmuseum Boerhaave organiseert op deze dagen tal van activiteiten. Het thema van dit jaar is 'Mijn monument is jouw monument'. Toegang tot het museum is tijdens de Open Monumentendagen gratis, maar het reserveren van een tijdslot is wel noodzakelijk.

Tijdens de Open Monumentendagen zijn er diverse boeiende rondleidingen door het museum, staan de Junior Museumexperts voor je klaar om te vertellen over hun favoriete objecten en geeft bouwhistoricus Jan Dröge een interessante lezing over 'Bouwen voor besmettelijke ziekten in Leiden'.
Bekijk het hele programma hier
Nieuwe reeks colleges voor kinderen
In september start er een nieuwe reeks colleges voor kinderen i.s.m. MuseumJeugdUniversiteit! Heb jij thuis kleine onderzoekers rondlopen die altijd nieuwsgierig zijn en graag meer leren over wetenschap? Lees dan snel verder!

Bij de collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit krijgen kinderen van 8 tot 12 jaar uitleg van echte wetenschappers. Er komt van alles aan bod! Van de zoektocht naar buitenaards leven, tot verdwaalde walvissen en wat er gebeurt als je stress hebt. Ontdek deze veelzijdige wereld van de wetenschap!
Meer informatie & aanmelden
Facebook  Twitter  Youtube info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je hier afmelden.

Stuur deze e-mail door naar een vriend of vriendin
Verzorgd door MailingLijst