Nieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave van 14-09-2022

Aanbod Hoger Beroeps Onderwijs - september 2022

Rijksmuseum Boerhaave
‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Onderwijsnieuwsbrief Rijksmuseum Boerhaave - hoger beroeps onderwijs september 2022
Nieuwsbrief header
Beste docent,
Het studiejaar is weer begonnen en dat betekent dat er weer nagedacht mag worden over een educatief bezoek aan ons museum. Maak kennis met de rijke leeromgeving die allerlei didactische kansen biedt.

Liever een educatieve rondleiding op maat voor een vakspecialistische groep studenten? We denken graag mee over de mogelijkheden voor jouw hogeschool, universiteit, vakgroep of studie. 

Met vriendelijke groet,

Team Educatie
Rijksmuseum Boerhaave
Bezoek met Pabo-studenten
In het speciale Pabo-ontvangst krijg je een inkijkje in ons aanbod voor het primair onderwijs. Daarnaast delen we onze educatieve visie waarin we aansluiting zoeken bij het curriculum van de scholen.

De studenten gaan zelf beleven wat de kinderen zoal doen tijdens een schoolbezoek aan het museum. Deze proeverij wordt ingeleid door een museumdocent die de diverse workshops én onze manier van werken kan toelichten, ook vanuit hun persoonlijke ervaring. De Pabo-studenten volgen het tweede programmaonderdeel op eigen gelegenheid. Hierin bezoeken ze het Anatomisch Theater en de tentoonstelling.

We bieden het programma voor pabo-studenten kosteloos aan. Wil je meer informatie over dit bezoek of alvast een datum reserveren? Neem dan contact op met onze front office: telefonisch via 071-7519962 of door te mailen.
Meer lezen
Rondleiding op maat
We denken graag mee over de mogelijkheden voor een educatief bezoek op maat voor hbo- en wo-studenten. Wil je bijvoorbeeld een bezoek aan het museum brengen met een groep vakspecialistische studenten? Of wil je namens een studievereniging een uitje organiseren? We denken graag mee over de mogelijkheden voor jouw hogeschool, universiteit, vakgroep of vereniging.

Meer informatie? Neem dan contact op met onze front office: telefonisch via 071-7519962 of door te mailen.
Mogelijkheden voor HBO/WO
Nieuw: BrAInpower
Van deepfakes, streamingdiensten en dating apps tot gezichtsherkenning, zelfrijdende auto’s en medische toepassingen: we kunnen niet meer om kunstmatige intelligentie heen. Het verandert onze levens, zoals ooit stoommachines ten tijde van de industriële revolutie dit deden. De tentoonstelling BrAInpower laat zien waar AI met succes kan worden ingezet, hoe we er de vruchten van plukken, maar belicht ook de schaduwkanten.

Te zien van 9 september 2022 t/m 5 maart 2023. TIP: met een collegekaart heb je gratis toegang tot het museum.
Meer informatie vind je hier
No-Dust Bunny sessies
Je hebt vast genoeg grote vragen in je leven, of over het leven... sommigen zal je makkelijker kunnen negeren dan anderen. Maar er zijn vragen die invloed hebben op ons allemaal, waar je echt niet omheen kan.

In drie bijeenkomsten gaan we het hebben over deze moeilijke maar onvermijdelijke kwesties; op het snijvlak tussen wetenschap en samenleving; heden en toekomst. We nodigen steeds twee experts uit die op eerste blik weinig met elkaar te maken hebben. In de ten-minute-talk dagen we ze uit om ons zo snel mogelijk bij te praten over hun onderzoeksgebied. Daarna volgt een gesprek met moderator en gaan we dieper in op het onderwerp van de avond.

De sessies zijn met een collegekaart gratis bij te wonen, we vragen je wel om vooraf even aan te melden. Na de leuke sessies staat er een borrel klaar, wij trakteren op het eerste drankje!
Musea stoffig? Echt niet!
Facebook  Twitter  Youtube info@rijksmuseumboerhaave.nl
071-7519999

Je ontvangt deze e-mail omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website. Als je deze e-mail niet meer wenst te ontvangen kun je hier afmelden.

Stuur deze e-mail door naar een vriend of vriendin
Verzorgd door MailingLijst