Nieuwsbrief Het Noordbrabants Museum van 10-06-2022

✈️ Van Breda tot Tokio: tw

Win tickets voor de opening!
Wordt de mail niet goed weergegeven klik dan hier voor de webversie
Het Noordbrabants Museum
Win tickets voor de opening!
Stoop en Miyajima
Stoop en Miyajima
Nieuw in Het Noordbrabants Museum
Naar de site
Beste meneer Veneklaas,
Vanaf zaterdag 18 juni staan er twee gloednieuwe tentoonstellingen voor je klaar. Laat je overrompelen door de levensgrote doeken en wilde schilderstijl van Pieter Stoop. Of dompel jezelf onder in boeddhistische filosofie en technologie in de installatie van Tatsuo Miyajima. Wat hebben de kunstenaars met elkaar gemeen? Beiden nemen je voor even mee naar een andere wereld.

PS: Wil jij ook eens een heuse museumopening meemaken? Lees dan gauw verder!
Wat is er te zien?
Pieter Stoop
Pieter Stoop
In de roerige jaren 80 is Pieter Stoop (Breda, 1946) on top of his game. Vol passie gaat hij met olieverf tekeer op grote doeken canvas. Maar waar is Stoop nu? Onze conservatoren gingen op zoek naar de Brabantse kunstenaar. De vondst: een schat aan nooit eerder getoonde werken.
Meer over Stoop
Tatsuo Miyajima
Tatsuo Miyajima
Wat betekent tijd voor jou? Voor de Japanse kunstenaar Tatsuo Miyajima (Tokio, 1957) verbindt tijd alles aan elkaar. Stap binnen in zijn ruimtelijke installatie Samsara en ervaar de oneindige reis van het leven tussen honderden verspringende LED-cijfers in allerlei kleuren.
Meer over Miyajima
WIN: tickets voor de opening
WIN: tickets voor de opening
Wil jij kans maken op 2 tickets voor de opening van de nieuwe installatie van Tatsuo Miyajima op 17 juni? Dat kan! Wij geven een aantal tickets weg aan onze trouwe nieuwsbrieflezers. Je hoeft alleen het aanmeldformulier in te vullen. Winnaars krijgen op maandag 13 juni bericht.
Maak kans!
Nog meer te beleven
Gratis lezing over de liefde
Gratis lezing over de liefde
Ontdek vanuit je luie stoel meer over onze vaste collectie. Donderdag 23 juni geeft kunsthistoricus Sophie Tutelaers een gratis online lezing over de liefde. Ontdek het mooie, het tragische, het inspirerende. Kortom: de liefde in al haar facetten!
Meld je nu aan
La Vuelta in Den Bosch
La Vuelta in Den Bosch
Deze zomer komt de Ronde van Spanje langs Den Bosch. Daarom organiseren we, samen met Stedelijk Museum Breda en Witte Rook, een Engelstalige lezing. Op zondag 19 juni vertellen twee Spaanse kunstenaars over hun eigen werk en de rol van migratie in de kunst.
Meld je nu aan
TUINSESSIES in de museumtuin
TUINSESSIES in de museumtuin
De kaartverkoop voor de TUINSESSIES is gestart! Het recept? Een zwoele zomeravond met heerlijke livemuziek én een exclusief museumbezoek in de avonduren. Van 2 t/m 30 juli organiseren we, met Theater aan de Parade en Willem Twee, een reeks intieme concerten in onze Paleistuin.
Naar de kaartverkoop
Partners van Het Noordbrabants Museum
Subsidiënten
Provincie Noord-Brabant
 
's-Hertogenbosch
Grondleggers