Nieuwsbrief Het Noordbrabants Museum van 13-03-2021

✨ Sprookjesachtige droomdecors van karton

Volg de digitale aftrap op vrijdag 19 maart
Het Noordbrabants Museum
Volg de digitale aftrap op vrijdag 19 maart
Eva Jospin: Paper Tales
Eva Jospin: Paper Tales
Een betoverende wereld van karton
Naar de site
Verdwaal tussen de sprookjesachtige decors van Eva Jospin. Met een eenvoudig materiaal laat Jospin gedroomde decors en landschappen ontstaan. De Franse kunstenaar maakt gebruik van simpel bruin karton, een materiaal dat tegelijk sterk en kwetsbaar is. Het herinnert aan de vergankelijkheid en tegelijkertijd onverwoestbaarheid van de natuur om ons heen.

Op vrijdag 19 maart vieren we de tentoonstelling Eva Jospin: Paper Tales online. Later deze maand volgt de digitale tour met Lucas De Man. Dompel je onder in een wereld vol bossen, grotten en fantasierijke bouwsels dankzij de steun van de Renschdael Art Foundation. Eén blik is genoeg om je te laten betoveren!
Save the date: online te zien
Vrijdag 19 maart is het zover! Om 20 uur nemen journalist en kunstkenner Yuki Kho, schrijver Marieke Lucas Rijneveld en onze conservator Hans November je mee langs de mysterieuze droomdecors van Eva Jospin. Ben jij er ook bij? Zet de datum in je agenda!
Lees meer
“Mijn werk is hier en nu te zien, maar ik maak het met een verlangen naar elders. Een gedroomde werkelijkheid, ver buiten ons bereik, verloren in tijd en ruimte.”
Eva Jospin
Wie is Eva Jospin?
Wie is Eva Jospin?
Beeldend kunstenaar Eva Jospin (1975) woont en werkt in Parijs. Aanvankelijk studeerde Jospin architectuur, maar al snel verlegde ze haar aandacht naar beeldhouwkunst. Het werk van de internationaal rijzende ster is al te zien geweest over de hele wereld. En nu voor het eerst in Nederland.
Woordkunstenaars gezocht!
Woordkunstenaars gezocht!
Als je door de sprookjesachtige wereld van Eva Jospin loopt, schieten woorden tekort. Daarom organiseren we een schrijfwedstrijd. Maak een gedicht, een rap of wat dan ook geïnspireerd op haar werk. De hoofdprijs? Jouw tekst als onderdeel van de tentoonstelling.
Doe mee
Win een catalogus
Win een catalogus
Hoe ziet een dag in het leven van Eva Jospin eruit? En wat zijn haar inspiratiebronnen? Doe mee met onze winactie en maak kans op een catalogus én twee vrijkaartjes voor de tentoonstelling. De publicatie is ook verkrijgbaar via de site van WBOOKS voor € 19,95.
Schrijf je in en win
Partners van Het Noordbrabants Museum
Subsidiënten
Provincie Noord-Brabant
 
's-Hertogenbosch
Grondleggers
BankGiroLoterij
 
Vrienden van het Noordbrabants museum
Hoofdsponsoren
Rabobank
Renschdaele Art Foundation
Stersponsoren
VDL
DMG
Co-sponsoren