Nieuwsbrief Het Noordbrabants Museum van 21-09-2022

Oog in oog met Rembrandts Vaandeldrager

Vanaf 1 oktober te zien
Wordt de mail niet goed weergegeven klik dan hier voor de webversie
Het Noordbrabants Museum
Vanaf 1 oktober te zien
Rembrandt
Rembrandt
en de meesters van het Zuiden
Reserveer je ticket
Beste meneer Veneklaas,
Rembrandt, de belangrijkste Hollandse meester van de 17de eeuw, komt binnenkort naar 's-Hertogenbosch! Van 1 t/m 30 oktober is zijn meesterwerk De vaandeldrager te zien in Brabant. Het kunstwerk is op tournee langs de twaalf provincies en reist in de maand oktober af naar het zuiden. De presentatie Rembrandt en de meesters van het Zuiden brengt Rembrandt samen met invloedrijke kunstenaars uit het Zuiden zoals Rubens en Van Dyck. Zo zie je hoe ideeën en inspiratie tussen kunstenaars uit de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden werden uitgewisseld. Om iedereen kennis te laten maken met De vaandeldrager is het museum op 8 oktober de hele dag gratis te bezoeken.

Let op: wil je de De vaandeldrager bezoeken? Dan is online je ticket met starttijd reserveren verplicht. Zo weet je zeker dat je Rembrandt van dichtbij kunt bewonderen.

→ Reserveer je ticket met starttijd
Noteer in je agenda
Noteer in je agenda
• 1 oktober - de eerste dag van De vaandeldrager op bezoek
• 8 oktober - gratis toegang voor iedereen
• 8 oktober - gratis lezing conservator Rijksmuseum
• Iedere vrijdag en zondag - gratis inleiding
Over de tentoonstelling
Een meesterwerk
Een meesterwerk
De vaandeldrager is een echt meesterwerk in Rembrandts oeuvre. Met dit schilderij laat de kunstenaar zien wat hij kan. De schildertoets is los, het licht-donker contrast zo sterk dat het lijkt of de krijger in een schijnwerper staat. De vaandeldrager kijkt ons van bovenaf stoer aan. In zijn gezicht zijn de trekken van Rembrandt zelf te herkennen.
Een mooie start
Een mooie start
Zaterdagochtend 1 oktober om 10.45 uur beginnen we met een feestelijke vendelgroet door de Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden. Je kunt die dag niet alleen het portret van Rembrandt bewonderen, maar ook jezelf laten portretteren door tekentalent Egon de Regt, winnaar van het tv-programma Project Rembrandt.
Wegwijs in het museum
Bij deze tentoonstelling verschijnt een speciale routekaart. In het museum is namelijk nog veel meer moois te ontdekken: van Zuidelijke meesters tot internationale topstukken. Deze route neemt je mee langs werken die een link hebben met De vaandeldrager van Rembrandt en andere hoogtepunten uit onze vaste collectie.
Pak je kans (op=op)
Pak je kans (op=op)
Zaterdag 8 oktober is De vaandeldrager gratis te bezoeken voor iedereen met een ticket met starttijd. En als leuke extra kun je die dag ook een gratis lezing van Friso Lammertse bijwonen. De conservator van het Rijksmuseum vertelt je alles over het topstuk.
Boek nu een ticket!
Tip: volg een inleiding
Tip: volg een inleiding
Kun je er niet bij zijn op zaterdag 8 oktober? Niet getreurd! In de maand oktober volg je iedere vrijdag én zondag om 12 en 13.30 uur een gratis inleiding. Deze duurt 20 minuten en er is een vragenrondje van 10 minuten. Stap de Statenzaal of Gele Salon binnen en luister mee.
Lees meer
Creditline
Rembrandt van Rijn, De vaandeldrager, 1636. Aangekocht door de Nederlandse Staat met steun van de Vereniging Rembrandt, VriendenLoterij en het Rijksmuseum Fonds
Partners van Het Noordbrabants Museum
Subsidiƫnten
Provincie Noord-Brabant
 
's-Hertogenbosch
Grondleggers
BankGiroLoterij
 
Vrienden van het Noordbrabants museum
Hoofdsponsor
Renschdaele Art Foundation