Nieuwsbrief Het Noordbrabants Museum van 05-10-2022

Oktober is cultuurmaand!

Bezoek De vaandeldrager en meer!
Wordt de mail niet goed weergegeven klik dan hier voor de webversie
Het Noordbrabants Museum
Bezoek De vaandeldrager en meer!
Kunst, geschiedenis en cultuur
Kunst, geschiedenis en cultuur
Ontdek ons programma
Naar de site
Beste meneer Veneklaas,
Oktober staat in het teken van kunst, geschiedenis en cultuur. De gehele maand hangt Rembrandts meesterstuk De vaandeldrager in 's-Hertogenbosch: dé kans om het werk in Brabant te bewonderen. Oktober is ook de Maand van de Geschiedenis. Daarom hebben we een mooie lezing voor je samengesteld. Je kunt je met onze audiotour ook op eigen houtje verdiepen in de geschiedenis van het museum. Tot slot kun je tickets winnen voor de feestelijke afsluiting van de Brabantse Nieuwe! Benieuwd? Bekijk hieronder ons bomvolle programma.
Kunst
Deze maand: De vaandeldrager
Deze maand: De vaandeldrager
Het meesterwerk van Rembrandt is van 1 t/m 30 oktober bij ons te zien. De tentoonstelling Rembrandt en de meesters van het Zuiden brengt Rembrandt, Rubens en Van Dyck, de belangrijkste kunstenaars uit die tijd, samen. Kom jij ook? Denk er aan een ticket met starttijd te reserveren.
Lees meer
Winactie: ben jij erbij?
Winactie: ben jij erbij?
Onze Brabantse Nieuwe Esmee Seebregts vult de Tuingalerij met kleuren die je zintuigen prikkelen! Op 14 oktober sluiten we haar tentoonstelling feestelijk af met een finissage. We geven een aantal tickets weg onder onze trouwe nieuwsbrieflezers. Wil jij erbij zijn?
Doe mee en maak kans
Maak kennis met onze Brabantse Nieuwe Esmee Seebregts. Nog twee weken te zien!
Maak kennis met onze Brabantse Nieuwe Esmee Seebregts. Nog twee weken te zien!
Geschiedenis
Moord, roof en brand!
Moord, roof en brand!
Geschiedenisliefhebbers opgelet. De geschiedenis van Brabant is getekend door oorlog. Op 13 oktober, in de Maand van de Geschiedenis, neemt onze conservator Floris van Alebeek je mee langs schilderijen en andere objecten die de militaire rampen uit vroegmodern Brabant verbeelden.
Reserveer je ticket voor € 7,50
Verken het museum zelf
Verken het museum zelf
In de gratis audiotour neemt Lucas De Man je mee door het museum. Hij deelt museumverhalen die lang niet iedereen kent: over de geschiedenis van ons gebouw en de kunstwerken. Luister in de Museumgids of neem plaats op een bankje met een koptelefoon van het museum.
Meer weten?
Laatste kans
Deel jouw wildste ideeën
Deel jouw wildste ideeën
Het museum is er voor iedereen. Dat vindt kersverse directeur Jacqueline Grandjean belangrijk. Daarom staan haar deuren open. Wil jij jouw wildste ideeën delen? Dat kan 19 oktober van 17 tot 19 uur in het Koetshuis. Of laat je ideeën achter in onze digitale ideeënbus.
Naar de ideeënbus
Partners van Het Noordbrabants Museum
Subsidiënten
Provincie Noord-Brabant
 
's-Hertogenbosch
Grondleggers
BankGiroLoterij