Nieuwsbrief Het Noordbrabants Museum van 22-07-2021

Ga je mee op kunstvakantie? ☀️

Bezoek het museum in augustus gratis
Wordt de mail niet goed weergegeven klik dan hier voor de webversie
Het Noordbrabants Museum
Bezoek het museum in augustus gratis
Zomer in het museum
Zomer in het museum
Kom mee op kunstvakantie!
Reserveer je gratis ticket
Beste meneer Veneklaas,
De zomervakantie is begonnen! En dat vieren we met een gratis museumbezoek. Elke zaterdagavond in augustus bezoek je ons museum én Design Museum Den Bosch helemaal voor niets. Een mooie kans om de diepte in te duiken en de verrassende kant van Salvador Dalí te ontdekken. Intieme foto’s geven je een inkijkje in zijn leven aan de Spaanse kust. Daarna kun je heerlijk afkoelen in de bossen van Eva Jospin. Deze Franse kunstenaar maakt sprookjesachtige werelden van karton. Of sluit aan bij een van onze zomerse activiteiten, zoals een gratis kinderworkshop.
Te zien
Dalí: een commercieel genie
Dalí: een commercieel genie
Salvador Dalí was een creatieve alleskunner die maar wat graag in de schijnwerpers stond. In de tentoonstelling Dalí - en niets anders ontdek je de veelzijdigheid van zijn werk: erotische schetsen, zelfontworpen advertenties en reclamespots. Niets was hem te gek!
Meer over Dalí
Sprookjes van karton
Sprookjes van karton
Eva Jospin boetseert, scheurt en stapelt nieuwe werelden uit bruin karton. Onder haar handen verandert dit simpele materiaal in rotsen, bossen en tempels. Het werk van de internationaal rijzende ster is voor het eerst te zien in Nederland. Laat je betoveren!
Meer over Jospin
Te doen
Een gratis museumbezoek
Een gratis museumbezoek
Bekijk Van Gogh, Jospin en Dalí in het avondlicht. In augustus zijn Design Museum Den Bosch en Het Noordbrabants Museum iedere zaterdagavond gratis geopend. Van 18 tot 22 uur geniet je van een heerlijke avond tussen de kunst. En dat helemaal voor niets!
Reserveer je ticket
Nieuw: gratis audiotour
Nieuw: gratis audiotour
Verander jouw smartphone in een eigen online museumgids. Luister op je gemak naar onze nieuwe audiotour vol bijzondere museumverhalen, lees de tentoonstellingsteksten of bekijk extra filmpjes. Zo wordt je bezoek nog leuker! Vergeet niet je oordopjes mee te nemen.
Naar de museumgids
Gratis kinderworkshops
Gratis kinderworkshops
Dwaal door de geheimzinnige bossen van Eva Jospin in Het Noordbrabants Museum en bestudeer de wonderlijke dieren van Meret Oppenheim in Design Museum Den Bosch. Tijdens onze kinderworkshop (voor 6 t/m 10 jaar) maak je met karton en krijt jouw eigen dierenbos.
Reserveer een plekje
Combineer: Dalí en Oppenheim
Combineer: Dalí en Oppenheim
In Dalí - en niets anders zie je hoe Salvador Dalí altijd de schijnwerpers opzocht. Ontdek ook het speelse werk van Meret Oppenheim in Design Museum Den Bosch. In tegenstelling tot Dalí worstelde zij juist met haar faam. Bezoek nu deze twee iconen van het surrealisme!
Lees meer
Partners van Het Noordbrabants Museum
Subsidiënten
Provincie Noord-Brabant
 
's-Hertogenbosch
Grondleggers