Nieuwsbrief Het Noordbrabants Museum van 11-11-2021

Bezoek gratis 2 musea! Zaterdag 13 november

kunst, muziek en gezelligheid tijdens de Museumavond
Wordt de mail niet goed weergegeven klik dan hier voor de webversie
Het Noordbrabants Museum
kunst, muziek en gezelligheid tijdens de Museumavond
Gratis Museumavond
Gratis Museumavond
Kunst, muziek en meer. Met een Spaans tintje
Naar de site
Beste meneer Veneklaas,
Bezoek de Spaanse meesters in sfeervol avondlicht! Zaterdag 13 november openen Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch speciaal voor jou de deuren voor een gratis Museumavond. Natuurlijk kun je onze tentoonstellingen van Salvador Dalí en Pablo Picasso bezoeken, maar er is nog veel meer te beleven. Optredens tussen de kunstwerken, bijzondere rondleidingen of een kunstenaarsgesprek. Lees verder en ontdek nog meer.
Kom jij naar de Museumavond?
Kom jij naar de Museumavond?
Even wat anders: een museumbezoek bij avondlicht. Zaterdag 13 november openen we de deuren voor een gratis Museumavond van 19 tot 22 uur. Kom je ook? Zorg dan dat je een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs bij je hebt voor je museumbezoek. 

Bekijk het programma
In Het Noordbrabants Museum
Nog even te zien: Dalí
Nog even te zien: Dalí
Reclamemaker, schrijver, art director, model en vormgever. Dalí deed het allemaal. Ontdek de veelzijdigheid van deze creatieve alleskunner in het avondlicht met Spaanse live-muziek en bijhorend hapje. Nog te zien t/m 21 november.
Lees gauw meer
Picasso: meesterlijke lijnen
Picasso: meesterlijke lijnen
De liefde, muzes en mythologie zijn de ingrediënten van Picasso's Suite Vollard. Deze 100 etsen zijn het hoogtepunt van zijn grafische werk. Altijd al willen weten hoe je nou een ets maakt? Grafisch Atelier laat het zien met een heuse etsmachine in het museum.
Ontdek Picasso's Suite Vollard
In Design Museum Den Bosch
GOTH en Lucio Fontana
GOTH en Lucio Fontana
Volg een instaprondleiding door de tentoonstelling GOTH, sluit aan bij een gesprek tussen directeur Timo de Rijk en het beroemde fotografenduo Blommers en Schumm. Meer weten over Lucio Fontana? Conservator Colin Huizing geeft een spoedcursus.

Bekijk programma DMDB
Nog meer in het museum!
Gratis inleiding op zondag
Gratis inleiding op zondag
Iedere zondag om 13.30 uur kun je een gratis inleiding op een van onze tentoonstellingen bijwonen. De komende twee zondagen staan in het teken van Salvador Dalí. In december staat Pablo Picasso centraal en in januari kom je van alles te weten over De ontdekking van het heden.
Ga naar ons aanbod
Een Brabantse Nieuwe
Een Brabantse Nieuwe
Thijs Segers (Lieshout, 1996) studeerde in 2020 af aan de AKI Academy of Art and Design in Enschede. Hij vindt inspiratie in de eindeloze eindigheid der dingen. "In mijn schilderijen uit ik mijn ontzag voor de natuur", aldus Segers. Ontdek zijn werk in onze Tuingalerij!
Ontdek de Brabantse Nieuwe
Partners van Het Noordbrabants Museum
Subsidiënten
Provincie Noord-Brabant
 
's-Hertogenbosch