Nieuwsbrief Het Noordbrabants Museum van 07-10-2020

Asjemenou! Een feest van herkenning

Vanaf dit weekend te zien
Het Noordbrabants Museum
Vanaf dit weekend te zien
Feestelijk openingsweekend Asjemenou!
Feestelijk openingsweekend Asjemenou!
100 keer Nederlandse populaire cultuur
Reserveer je ticket
Aan de hand van 100 voorwerpen vertelt de tentoonstelling Asjemenou! het verhaal van de naoorlogse Nederlandse populaire cultuur. De opening van deze tentoonstelling maken we extra feestelijk! Sluit aan bij één van de liveoptredens van Edwin Rutten, ook wel bekend als Ome Willem, loop de enige echte Loeki de Leeuw tegen het lijf en kom in de stemming met herkenbare hits op het voorplein. Heb jij ook zin in een feest van herkenning? Zet het openingsweekend in je agenda en vergeet niet om vooraf een ticket met tijdslot te reserveren.
Asjemenou!
Asjemenou!
Wat hebben een patatje kapsalon, het cassettebandje en de flippo met elkaar gemeen? Iedereen kent ze! De verhalen van deze 3 voorwerpen en nog 97 andere items geven een mooi beeld van onze Nederlandse populaire cultuur. Ben jij nieuwsgierig naar de rest?
Ontdek de tentoonstelling
Bezoek zonder zorgen
Bezoek zonder zorgen
Wij zorgen ervoor dat je bezoek aan het museum zo plezierig en veilig mogelijk verloopt. Zo is de tentoonstelling ruim opgezet en beluister je de audiotour op je eigen telefoon. Om het aantal bezoekers te beperken, is het reserveren van een ticket met tijdslot noodzakelijk.
Bekijk onze huidige bezoekregels
"'Asjemenou!' is een tentoonstelling bomvol verhalen en ‘o-ja-momenten’ die laat zien hoe praktisch, bij vlagen hysterisch, vertederend en juist ook vooruitstrevend ons land eigenlijk is."
Conservator Joris Westerink
Vanaf dit weekend te zien: Asjemenou! Een feest van herkenning
Vanaf dit weekend te zien: Asjemenou! Een feest van herkenning
Gratis audiotour
Gratis audiotour
De vertrouwde stem van niemand minder dan Edwin Rutten neemt je mee langs de hoogtepunten, waaronder zijn eigen Ome Willem-pet. Download de app op je eigen telefoon en vergeet niet voor het beluisteren je oordopjes mee te nemen.
Download de app
Nog een keer nalezen?
Nog een keer nalezen?
Wat was nou ook alweer het jaar van de wuppies? En wie is de dominomus? In het boek van uitgeverij Thomas Rap kun je de verhalen achter de 100 voorwerpen op je gemak nalezen. Het boek verschijnt gelijktijdig met de tentoonstelling.
Lees meer!
Mogelijk gemaakt door
Mogelijk gemaakt door
De tentoonstelling Asjemenou! is mede mogelijk gemaakt door tentoonstellingssponsor Rabobank. Bovendien maakt de Rabobank als hoofdsponsor van het museum al jaren cultuur toegankelijker voor iedereen. Wij danken onze sponsor dan ook voor de trouwe steun.
Steun ons
Steun ons
Meer dan ooit is duidelijk dat het museum niet zonder vrienden kan. Draag jij het museum ook een warm hart toe? Elke gift, groot of klein, is meer dan welkom.
Draag jij ook bij?
Partners van Het Noordbrabants Museum
Subsidiƫnten
Provincie Noord-Brabant
 
's-Hertogenbosch