Nieuwsbrief Het Noordbrabants Museum van 18-02-2021

2021: een nieuw programma om naar uit te kijken

Binnenkort te zien in het museum
Wordt de mail niet goed weergegeven klik dan hier voor de webversie
Het Noordbrabants Museum
Binnenkort te zien in het museum
Ons programma van 2021
Ons programma van 2021
Met al het moois om naar uit te kijken
Naar de site
Beste meneer Veneklaas,
Wat hebben we een sprookjesachtige week achter de rug! De sneeuw kleurde het landschap wit, zoals de oude meesters het graag mochten schilderen. In onze tentoonstellingen van aankomend jaar ontdek je landschappen in allerlei kleuren, reusachtige wapenschilden en een betoverende wereld gemaakt van karton.

We kijken graag samen vooruit en hopen je binnenkort weer te ontmoeten in het museum. Maar, rekening houdend met de huidige omstandigheden, is dit programma natuurlijk onder voorbehoud. Hopelijk tot snel!
Vanaf de heropening
Het eeuwige landschap
Het eeuwige landschap
Een uitgestrekte vallei, glooiende heuvels en een wilde rivierbedding. Al eeuwenlang is het landschap een geliefd thema van kunstenaars. Van de 16de eeuw tot de dag van vandaag: van Paul Bril tot JCJ Vanderheyden. Wandel door wel zes eeuwen landschap!
Bekijk de landschappen
Trots en zelfbewust
Trots en zelfbewust
Een bijzondere reeks van 15 schilderijen siert al meer dan 200 jaar ons museumgebouw. De reeks is nu voor het eerst samengebracht. De tentoonstelling neemt je mee naar het Brabant van 1805 en toont een trots en zelfbewust gewest, dat opnieuw zelfstandig was geworden.
Lees meer
Vanaf 13 maart
Eva Jospin: Paper Tales
Eva Jospin: Paper Tales
Waan je in een wereld van bomen, struiken en fantasierijke bouwsels. Eva Jospin creëert monumentale installaties van bruin karton. Deze internationaal rijzende ster roept met haar werk een sprookjesachtige sfeer op. Ze is voor het eerst te zien in Nederland.
Ontdek meer
Het Noordbrabants Museum bij je thuis
Stil je kunsthonger vanuit huis
Stil je kunsthonger vanuit huis
Vlogger Lieke van den Boogaard van Thuismuseum neemt je mee in een online rondleiding. Wandel samen door de tentoonstelling Poëzie van de Peel en ontdek het werk van Martien Coppens, Gerrit van Bakel en Johan Claassen. Eén vlogger, één museum, één video! Bekijk de vlog hieronder:
Klik op de play button en bekijk de vlog van Thuismuseum!
Klik op de play button en bekijk de vlog van Thuismuseum!
Bouw je mee?
Bouw je mee?
Tip voor de voorjaarsvakantie: maak je eigen museum! Hiermee hebben we de kinderen door de eerste lockdown heen geholpen en het blijft een aanrader. Aan het eind van een reeks opdrachten heb je genoeg kunstwerken voor je eigen mini-museum.
Begin met bouwen
Partners van Het Noordbrabants Museum
Subsidiƫnten
Provincie Noord-Brabant
 
's-Hertogenbosch
Grondleggers
BankGiroLoterij
 
Vrienden van het Noordbrabants museum