Nieuwsbrief Beeld en Geluid van 21-08-2021

Van Stiefbeen tot Luizenmoeder | Voxpop: de stem van de straat | Ongewone Nederlanders op tv

Van Stiefbeen tot Luizenmoeder | Voxpop: de stem van de straat | Ongewone Nederlanders op tv Dit is er te doen bij Beeld en Geluid!

 
Wordt deze mail niet goed weergegeven?
Bekijk de webversie
Beeld en geluid Logo
 
Campagnebeeld Mediacafé Van Stiefbeen tot Luizenmoeder - filmrol met stills uit verschillende sitcoms
Van Stiefbeen tot Luizenmoeder
 
5 september 11:30 uur
 
Wat is jouw favoriete sitcom van eigen bodem? Tijdens dit Mediacafé duikt conservator Wytze Koppelman in de geschiedenis van de Nederlandse sitcom. Van Zeg ‘ns aaa, 't Schaep met de 5 Pooten en ‘t Zonnetje in huis tot De Luizenmoeder. Wat maakt nou een goede sitcom? Hoe laat je je publiek lachen? Hij zoekt het uit met scenarioschrijver Ger Apeldoorn (SamSam en ‘t Zonnetje in huis) en Elle van Rijn (actrice in o.a. SamSam, roman- en scenarioschrijfster).
Te bezoeken in Hilversum, Den Haag en Utrecht.
 
 
Campagnebeeld Mediacollege Roel Maalderink
 
De stem van de straat
 
Mediacollege
24 september 20:00 uur
 
Of we er nu verstand van hebben of niet: wij Nederlanders hebben bijna overal een mening over. En Roel Maalderink, de meester van het straatinterview, laat ons graag aan het woord. In dit mediacollege vertelt de maker van de satirische serie Voxpop (voor het AD) over zijn visie op de voxpop en hoe het de afgelopen decennia een belangrijke positie in de (nieuws)media verwierf.
Te bezoeken in Hilversum, Den Haag en Utrecht.
 
 
Groep mensen krijgt rondleiding door Beeld en Geluid
 
Rondleiding door Beeld en Geluid
 
Open Monumentendag
11 en 12 september
 
Ga op ontdekkingstocht en geniet van al het moois dat Beeld en Geluid te bieden heeft: spectaculaire architectuur, een blik achter deuren die normaal voor publiek gesloten blijven en een indruk van de enorme omvang van onze mediahistorische collectie.
 
 
Naambordjes met deurbel
 
Kijk ons! (On)gewone Nederlanders op TV
 
17 oktober 11:30 uur
 
Televisie is niet alleen al 70 jaar een venster op de wereld, maar heeft ons in al die jaren ook een spiegel voorgehouden. Wie is de Nederlander en wat drijft hem? Conservator Bas Agterberg praat met filmmaker Meral Uslu over de meesters in het portretteren van ‘(on)gewone’ Nederlanders, zoals Frans Bromet, Man Bijt Hond en Michiel van Erp.
 
 
 
Doortje Smithuijsen
 
Influencers van de toekomst
 
29 oktober 20:00 uur
 
Het is de droom van veel jongeren: rijk en beroemd worden als influencer. Ondertussen bezwijken hun populaire voorbeelden onder prestatiedruk. Waarom willen we ons zo graag online manifesteren? Naar welk geluk zijn we op zoek? In dit Mediacollege biedt journalist en filosoof Doortje Smithuijsen een kijkje in dit popculturele fenomeen én onze ziel. 
 
 
 
Man temidden van sprinkhanenplaag
 
World Press Photo 2021
 
Beeld en Geluid Den Haag
t/m 5 september
 
Bekijk de ruim 150 bekroonde beelden en video’s, inclusief de prachtige World Press Photo of the Year en de World Press Photo Story of the Year. En natuurlijk veel indrukwekkende foto’s in de categorieën Nieuws, Portretten, Sport, Natuur en Milieu en de winnende films van de Digital Storytelling Contest!
 
 
 
Beeld en geluid Facebook icon   Beeld en geluid Instagram icon   Beeld en geluid youtube icon   Beeld en geluid Twitter icon   Beeld en geluid Linked In icon
 
 
 
contact   privacy   wijzig gegevens   aanmelden   afmelden  
 
 
 
 
Logo Beeld en Geluid Logo VriendenLoterij
© Beeld en Geluid  
 
  Als abonnee van onze nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van onze evenementen! Wil je deze updates niet meer ontvangen?
Pas dan je voorkeuren aan. 
Klik hier om je volledig af te melden.